Hírek

Reménysugár: Még mindig úgy tervezik, hogy megtartják a velencei filmfesztivált

A Velencei Biennálé megerősítette: szeptemberben igenis érkezik a fesztivál.

Ahogyan egyre több országból érkeznek hírek a járvány okozta korlátozások lassú feloldásáról, az ember egyre bátrabban keresi a visszatérő normalitás jeleit – most pedig a legsúlyosabban érintett Olaszországból érkezett egy jó hír éppen: hétfőn a Velencei Filmfesztivál szervezői megerősítették, hogy még mindig szeptember 2-12. között tervezik megtartani az eseményt (írja a The Wrap).

Roberto Cicutto, a fesztivált szervező Velencei Biennálé elnöke szerint ugyanakkor

jóval kisebb látogatottságra számítanak,

és szeretnék kihasználni a digitális lehetőségeket is, főleg a külföldi sajtó helyzetének könnyítésére – de azt határozottan kizárta, hogy a teljes fesztivál átköltözne az online térbe.

A bejelentés különösen annak fényében jó hír, hogy Cannes még mindig keresi a megoldást. A múlt héten ugyanis ismét eltolták a cannes-i fesztivált; eredeti formájában talán nem is lesz megtartva – írtuk. Cicutto arról is beszélt, hogy a pletykák ellenére nem működnek együtt Cannes-nal (felmerült ugyanis egy kollaboratív fesztivál gondolata is): „Cannes-nal minden lehetséges, de nyugtalanítónak találom, hogy Thierry Fremaux [a cannes-i fesztivál elnöke] csak azt mondogatja, hogy vizsgálja a helyzetet, de nem beszél arról, mit fog tenni. Mi változatlanul szervezzük az eseményünket, és ha ők is így tesznek, akkor nincs párbeszéd.

Az idei, 77. Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke Cate Blanchett lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés