Hírek

Rendezői díjat kapott Hajdu Szabolcs Cottbusban

ernellaek_cottbusAz Ernelláék Farkaséknál négy hónapja töretlen siker. Hajdu Szabolcs legújabb nagyjátékfilmje a Karlovy Varyban tartott világpremieren az A-kategóriás filmfesztivál fődíját és a legjobb színész díját nyerte el. Azóta több mint húsz európai seregszemlén vett részt, de indiai, mexikói, dél-koreai és amerikai meghívásokkal is büszkélkedhet, sőt, Csehországban, Szlovákiában és Litvániában már a mozikban is látható.

Hajdu hetedik nagyjátékfilmje a magyar közönség körében is népszerű. A miskolci Cinefesten tartott hazai premierről közönségdíjjal távozó alkotást szeptemberben  rendhagyó filmklub- és lakásvetítéseken mutatták be, majd a mozikban is: a film másfél hónap alatt több mint húszezer nézőt vonzott a vetítőtermekbe, és jelenleg is játsszák. Az Ernelláék Farkaséknál mától ismét látható nyilvános filmklubokban, november végétől december közepéig pedig azokban a lakásmozikban is, amelyek a szeptemberben jelentkeztek, de a nagy érdeklődés miatt a vetítéssorozatból kimaradtak.

A film alapjául szolgáló színdarab iránt szintén nagy az érdeklődés. Az azonos című előadás Budapest mellett Debrecenbe, Szegedre és Miskolcra is meghívást kapott, de Kolozsvár és Szabadka rangos színházi fesztiváljain is látható lesz.

„Ne tartsunk pajzsot magunk előtt” – interjú Hajdu Szabolccsal és az Ernelláék Farkaséknál más alkotóival

A határon túliak számára további jó hír, hogy a sikeres év lezárásaként karácsony és újév között öt erdélyi nagyvárosban lakásvetítés-sorozatra kerül sor, amelyen a film alkotói is részt vesznek.

További információ: https://www.facebook.com/Ernellaek/?fref=ts

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com