Hírek

Rendezőre talált A Gyűrűk Ura sorozat

A Gyűrűk Ura (2001-2003)

Meg is van, ki rendezi az Amazon közelgő egyik legnagyobb dobásának első két epizódját. A Gyűrűk Ura sorozat J.A. Bayona kezei közt landolt – írja a Deadline.

Alakul az Amazon egyik legmerészebb projektje, ami nem mellesleg a sorozatgyártás történetének legdrágább darabja lehet majd a maga becsült közel 1 milliárdos költségvetésével. Az 5 évadosra tervezett sorozat állítólag a másodkorban játszódik, azaz a jól ismert Szövetség megalakulása előtti időszakot mutatja be a nézőknek. Az alkotás tehát előzménysorozatként is funkcionál majd.

Ötévados A Gyűrűk Urát terveznek az Amazonnál

Azt korábban is tudni lehetett, hogy JD Payne és Patrick McKay vezetik majd az írói brigádot, akik összeállítják az új A Gyűrűk Ura forgatókönyvét. A csapat egyébként olyan neveket is tartalmaz, mint a Trónok harcát író Bryan Cogman vagy Gennifer Hutchison, aki a Breaking Bad és a Better Call Saul című sorozatokért is felelt.

Mostanra pedig a rendezői székbe is talált valakit az Amazon. A produkció első két részét biztosan J.A. Bayona rendezi majd, akitől olyan filmeket láthattunk korábban, mint a Jurassic World: Bukott birodalom, a Szólít a szörny vagy A lehetetlen. „J.R.R. Tolkien megalkotta a világ legkülönlegesebb és leginspirálóbb történeteit, én pedig mindig is hatalmas rajongó voltam. Egy igazi megtiszteltetés csatlakozni ehhez a projekthez. Alig várom, hogy megmutathassuk a nézőknek az eddig sosem látott másodkort.

Természetesen a sorozat nem elsőként nyúl a Tolkien-hagyatékhoz. ’78-ban elkészült egy A Gyűrűk Ura animáció, míg Peter Jackson a 2000-es években elkészítette a filmtörténet egyik legjobb trilógiáját. Éppen ezért bátor húzás az új alkotás, noha nem remake-ről beszélünk, így még az is lehet, hogy a sorozat kiszolgálja a rajongók igényeit.

Gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették – Összehasonlítottuk A hobbitot és A Gyűrűk Urát

Ahogy maga a Frodót alakító Elijah Wood is kiemelte: az eredeti trilógia azért volt annyira különleges, mert egyedül- és kicsit különálló alkotásnak is hatott. A New Line Cinema égisze alatt készült el, és Ú-Zélandon forgatták. Szerinte azonban attól még, mert az új produkció hatalmas büdzsével készül az Amazon égisze alatt, nem jelenti azt, hogy lelketlen lesz a végeredmény. Csak sokkal nehezebb lesz ezt elérni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés