Hírek

Rendezőre talált az élőszereplős Pinokkió film

Hiába, nincs megállás az előszereplős Disney-filmek áradatában. Most a Pinokkió feldolgozása találta meg a rendezőjét a Paddington-filmek alkotója, Paul King személyében – írja a Collider.

Habár maga az ötlet, hogy a Pinokkió is élőszereplős feldolgozást kap egy jó ideje a levegőben van, eddig nem sikerült megkezdeni a hivatalos előkészületeket, hiszen se rendező, se forgatókönyv nem volt még. Igaz, hogy Sam Mendes (Skyfall) korábban elfogadta a felkérést a rendezésre, tavaly novemberben mégis visszalépett a projektből.

Mendes után tehát új rendező kellett, így lépett a színre Paul King, aki a két Paddington (1 és 2) alkotással kilóra megvette mind a szakmát, mind a közönséget. King azonban éppen a nagy sikerei miatt egy másik feldolgozást is bevállalt már: ő rendezi a Charlie és a csokigyár legújabb változatát. A film Willy Wonka címen fut és Simon Rich írja majd.

Visszatérve a Pinokkióra, a forgatókönyv sem alakult egyszerűen: eleinte a produceri teendőket is ellátó Chris Weitz írta volna meg Peter Hedges oldalán, mostanra azonban Jack Thorne elé került a feladat, ő írja át a félkész alkotást. Thorne-tól legutóbb Az igazi csoda című filmet láthattuk Julia Roberts főszereplésével – a film egyébként szintén egy kisfiúról szól, aki más mint a többiek, úgyhogy nagy vonalakban nincs is akkora ugrás a Disney-mese fele.

Szereplőkről egyelőre továbbra sem tudni, ahogy az sem teljesen tiszta, hogy az ártatlan és kedves vagy a komolyabb és elgondolkodtatóbb irányt veszi-e majd fel a film, hiszen lássuk be, a Pinokkió az egyik leginkább felnőtteknek szóló mese a Disney-től.

Az élőszereplős változathoz elméletileg már idén ősszel nekikezdenek, így a film 2020-ra már a mozikba kerül. És hogy melyek azok a Disney-mesék amik még váratnak magukra, de már tervben vannak a stúdiónál? Íme egy teljes lista az érkező adaptációkról.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés