Hírek

Rendezőre talált az újabb élőszereplős Hófehérke film?

A Disney úgy tűnik, tényleg nem tud leállni. Most azonban nem csak, hogy egyik legnagyobb klasszikusát viszi ismét filmvászonra, hanem egy olyat, amelyből csak az elmúlt évtizedben is készült már két mozifilm. Bizony, újabb Hófehérke film jöhet.

A Variety hozta le a hírt, hogy a stúdióóriás újabb saját produkciót frissítene fel. A Hófehérke igaz két adaptációja is relatíve friss még, a Tükröm, tükröm és a Hófehér és a vadász után ismét nagyvászonra kerül az egyik legismertebb mese.

A stúdió már ki is szemelt magának pár nagy nevet: a forgatókönyvre Erin Cressida Wilsont szeretnék, az új zenei betétek megírását pedig a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman dalaiért felelős párosra, Benj Pasekre és Justin Paulra bíznák. A rendezői székre Marc Webb a legesélyesebb.

Webb egyébként mostanában inkább sorozatokhoz rendez egy-egy epizódot: utoljára 2017-ben került moziba filmje. Ez volt A tehetség. De ő készítette a két A csodálatos Pókember-filmet és az 500 nap nyár című romantikus alkotást is.

Egyelőre a Hófehérke premierdátumáról még korai beszélni, ahogy szereplőkről sincsenek még információk. Ha azt nézzük viszont, hogy a kamera másik oldalának legfontosabb elemei felálltak már, hamarosan biztosan elkezdenek csöpögni a további hírek is.

A Disney-mesék szépen lassan, de kezdenek elfogyni: csak idén moziba került a Dumbó, az Aladdin, hamarosan jön Az oroszlánkirály – ami nálunk a legjobban várt nyári filmes listára is felfért – és a Demóna 2. része. Továbbá biztosan érkezik majd egy Ariel-, egy Mulan-, egy Szörnyella de Frász– és egy Csingiling-feldolgozás. A további tervezett projektek listáját itt találod!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés