Hírek

Rendezőre talált Sólyom és a Tél Katonája

Ahogy a Marvel Disney+-ra szánt sorozatairól általában, úgy a Falcon & Winter Soldierről sem tudtunk eddig túl sokat. A homály kissé oszlani látszik, ugyanis most már a rendező személyével is tisztában vagyunk, és néhány további szereplőt is belengettek.

A hatrészes minisorozat rendezői székét Kari Skogland foglalja el – értesült a The Hollywood Reporter. A kanadai rendezőnőnek nem idegenek a streamingtartalmak és a sorozatok: dolgozott A szolgálólány meséjén a Huluval, és a The Punisherön a Netflixszel, de felsorolni is hosszú lenne, összesen hányféle sikeres sorozatban rendezett egy-két rész erejéig. A két szuperhős kalandját az elejétől a végéig felügyeli majd.

A Falcon & Winter Soldier szereplőgárdájáról eddig annyit tudtunk, hogy Sebastian Stan és Anthony Mackie újra magára ölti a mozivásznon viselt szuperruhát. „Nagyszerű összhangban vannak. Ebből az összhangból még többet láthatunk majd, ahogy sok mást is megtanulunk majd róluk” – mondta kettejükről Kevin Feige, a Marvel Studios feje.

Most azonban felröppent a hír, hogy a Polgárháború antagonistája, Helmut Zemo is benne lesz a sorozatban, ahogy Sharon Carter ügynök is, aki egy röpke időre Amerika Kapitány szerelme volt. Már folynak a tárgyalások Daniel Bruhllel és Emily VanCamppel, hogy térjenek vissza korábbi szerepükben.

Daniel Bruhl és Emily VanCamp

A sorozat története egyelőre rejtély, de a forgatókönyvet az Empire-ön is dolgozó Malcolm Spellman fogja írni. Annyit feltételezhetünk, hogy Sólyom és Tél Katonája kalandjai a Bosszúállók: Végjáték után játszódnak majd, hiszen a Polgárháború eseményei óta máskor nem lehettek együtt. Bár, ha a Pókember: Idegenben tényleg behozza a multiverzumot a Marvel-filmekbe, még az is lehet, hogy egy alternatív valóságban játszódó sztorit kapunk.

Pontos premierdátumot sem ismerünk, de a Falcon & Winter Soldier feltehetően 2020 augusztusában érkezik az idén novemberben elinduló Disney+-ra.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés