Hírek

Rendhagyó vetítéssel támogatják a NANE munkáját

Ha pénteken este az Allee-ban megnézed A nőkért című svájci filmet, azzal a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület munkáját támogatod.

E hét pénteken, azaz február 2-án, 19.00 órától különleges filmvetítésnek ad otthont a Cinema City Allee. Az ADS és a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak ellen) közös vetítésén A nőkért című filmet nézhetik meg a látogatók. A filmélmény mellett már csak azért is érdemes jegyet váltani az előadásra, mert most minden megvásárolt belépő árával az Egyesület munkáját segítik a mozinézők.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994-ben jött létre. Az egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik. Az Egyesület önkéntesei telefonos segítségnyújtást, tájékoztatást végeznek egyéni szinten, míg közösségi szinten különböző célcsoportú képzéseket és ifjúsági foglalkozásokat tartanak, valamint szakmai és önsegítő csoportokat indítanak. Társadalmi jelentőségű az Egyesület könyvkiadó tevékenysége, amely a párkapcsolati erőszakra – az egyéni aspektusokon túl – mint társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. Ezt a törekvést az egész évben szervezett figyelemfelhívó akciók, a folyamatos lobbizó és monitorozó tevékenység egészíti ki.

Az Egyesület állami támogatás nélkül, pályázati támogatásokból, adományokból és az 1%-os adó felajánlásokból tartja fönn magát.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.