Hírek

Összeállt a Respect stábja – Minden adott, hogy egy legenda szülessen

Még a következő Oscartól is messze vagyunk, de a Respectet már a 2021-es ceremónia biztos versenyzőjeként tartják számon. Ilyen gárdával nem csoda…

2018.augusztus 16-án hagyott itt bennünket minden idők egyik legkiválóbb énekesnője, Aretha Franlin. Az MGM életrajzi mozijának előkészületei azonban már jóval a „Soul királynőjének” halála előtt elkezdődött, amelyben aktívan részt is vett a csodálatos énekesnő.

Látta és jóváhagyta a forgatókönyv végleges változatát és a főszereplőt is ő maga választotta ki: Jennifer Hudson alakítja majd őt, amely döntéssel nehéz nem egyetérteni.

Mostanra azonban összeállt a Franklin egyik leghíresebb dalának címét kölcsönvevő Respect teljes gárdája, tele Oscar-, Emmy-, Tony- és Grammy-díjas művészekkel. Ezek után nem csoda, hogy a rég várt alkotást már most a 2021-es Oscar egyik nagy favoritjaként tartják számon annak ellenére, hogy ez lesz Liesl Tommy (The Walking Dead, Jessica Jones) játékfilmes rendezői debütálása. Különösen úgy, hogy az utóbbi időkben igencsak megnőtt a zenészek életrajzi filmek ázsiója, gondoljunk csak a Bohém rapszódiára vagy a Rocketmanre.

És akkor a gárda, amelyet a korábban már emlegetett Grammy- és Oscar-díjas Jennifer Hudson vezet, mint Aretha Franklin. A művésznő édesapját és első menedzserét, CL Franklin tiszteletes ugyancsak egy Oscar-díjas színész, Forrest Whitaker kelti majd életre, édesanyját pedig a hatszoros Tony-győztes és nem mellesleg kétszeres Grammy-díjas Audra McDonald, testvéreit pedig szintén két, sokat méltatott színpadi színésznő, Saycon Sengbloh és Hailey Kilgore.

Aretha első férjét Marlon Wayans alakítja majd, producereit pedig a GLOW-ból ismert Marc Maron és Tate Donovan, míg a zenésztársak közül a „Gospel királyaként” Tituss Burgess, Dinah Washingtont pedig Mary J. Bliege játssza majd a filmben, amelyben felcsendülnek majd Aretha Franlin legismertebb dalai.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés