Hírek

Összeállt a Respect stábja – Minden adott, hogy egy legenda szülessen

Még a következő Oscartól is messze vagyunk, de a Respectet már a 2021-es ceremónia biztos versenyzőjeként tartják számon. Ilyen gárdával nem csoda…

2018.augusztus 16-án hagyott itt bennünket minden idők egyik legkiválóbb énekesnője, Aretha Franlin. Az MGM életrajzi mozijának előkészületei azonban már jóval a „Soul királynőjének” halála előtt elkezdődött, amelyben aktívan részt is vett a csodálatos énekesnő.

Látta és jóváhagyta a forgatókönyv végleges változatát és a főszereplőt is ő maga választotta ki: Jennifer Hudson alakítja majd őt, amely döntéssel nehéz nem egyetérteni.

Mostanra azonban összeállt a Franklin egyik leghíresebb dalának címét kölcsönvevő Respect teljes gárdája, tele Oscar-, Emmy-, Tony- és Grammy-díjas művészekkel. Ezek után nem csoda, hogy a rég várt alkotást már most a 2021-es Oscar egyik nagy favoritjaként tartják számon annak ellenére, hogy ez lesz Liesl Tommy (The Walking Dead, Jessica Jones) játékfilmes rendezői debütálása. Különösen úgy, hogy az utóbbi időkben igencsak megnőtt a zenészek életrajzi filmek ázsiója, gondoljunk csak a Bohém rapszódiára vagy a Rocketmanre.

És akkor a gárda, amelyet a korábban már emlegetett Grammy- és Oscar-díjas Jennifer Hudson vezet, mint Aretha Franklin. A művésznő édesapját és első menedzserét, CL Franklin tiszteletes ugyancsak egy Oscar-díjas színész, Forrest Whitaker kelti majd életre, édesanyját pedig a hatszoros Tony-győztes és nem mellesleg kétszeres Grammy-díjas Audra McDonald, testvéreit pedig szintén két, sokat méltatott színpadi színésznő, Saycon Sengbloh és Hailey Kilgore.

Aretha első férjét Marlon Wayans alakítja majd, producereit pedig a GLOW-ból ismert Marc Maron és Tate Donovan, míg a zenésztársak közül a „Gospel királyaként” Tituss Burgess, Dinah Washingtont pedig Mary J. Bliege játssza majd a filmben, amelyben felcsendülnek majd Aretha Franlin legismertebb dalai.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya