Hírek

Jennifer Hudson ragyog az új Aretha Franklin-film előzetesében

Respect

A Respect az énekesnő leghíresebb dala körül forog majd, közben azonban végig megy a teljes életművön.

„Találd meg a dalt, ami megmozgat” – hangzik el a jó tanács a Respect előzetesében, miközben már a háttérben szól is az ismert dallam. Az előzetes alapján az Aretha Franklin-életrajzi filmben a történet az énekesnő leghíresebb dala körül forog majd – ez az a dal, amelytől felragyogott Franklin csillaga.

A hírek szerint a Respect az énekesnő teljes életét felöleli

onnantól, hogy az apja templomában kóristaként szerepelt egészen 76 éves korában bekövetkezett halálig, 2018-ig. Halála előtt egyébként Artetha Franklin részt vett a film előkészületei munkálataiban, ami biztosítékot jelent egy valódi portréhoz róla. Élete során 18 Grammy-díjban részesült, és további 44 jelölést gyűjtött össze.

A főszerepet a zenészként és színészként is ismert Jennifer Hudson alakítja, aki 2006-ban Oscar-díjat kapott a Dreamgirlsért. További szerepekben többek között Forest Whitaker, Marlon Wayans és Mary J. Blige lesz látható, a rendezésért pedig Liesl Tommy felel, akinek ez lesz az első egészestésfilm-rendezése.

A film bemutatója az Egyesült Államokban eredetileg augusztusban lett volna, a járvány miatt azonban a premiert eltolták decemberre. A hazai bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya