Hírek

Jennifer Hudson ragyog az új Aretha Franklin-film előzetesében

Respect

A Respect az énekesnő leghíresebb dala körül forog majd, közben azonban végig megy a teljes életművön.

„Találd meg a dalt, ami megmozgat” – hangzik el a jó tanács a Respect előzetesében, miközben már a háttérben szól is az ismert dallam. Az előzetes alapján az Aretha Franklin-életrajzi filmben a történet az énekesnő leghíresebb dala körül forog majd – ez az a dal, amelytől felragyogott Franklin csillaga.

A hírek szerint a Respect az énekesnő teljes életét felöleli

onnantól, hogy az apja templomában kóristaként szerepelt egészen 76 éves korában bekövetkezett halálig, 2018-ig. Halála előtt egyébként Artetha Franklin részt vett a film előkészületei munkálataiban, ami biztosítékot jelent egy valódi portréhoz róla. Élete során 18 Grammy-díjban részesült, és további 44 jelölést gyűjtött össze.

A főszerepet a zenészként és színészként is ismert Jennifer Hudson alakítja, aki 2006-ban Oscar-díjat kapott a Dreamgirlsért. További szerepekben többek között Forest Whitaker, Marlon Wayans és Mary J. Blige lesz látható, a rendezésért pedig Liesl Tommy felel, akinek ez lesz az első egészestésfilm-rendezése.

A film bemutatója az Egyesült Államokban eredetileg augusztusban lett volna, a járvány miatt azonban a premiert eltolták decemberre. A hazai bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés