Hírek

Retrospektív vetítéssorozattal tisztelegnek Tarr Béla előtt Los Angelesben

A londoni férfi

A Los Angeles-i American Cinematheque hétrészes vetítéssorozat keretében mutatja be Tarr Béla legismertebb műveit június 6. és 10. között.

A Kossuth-díjas magyar filmrendező munkáit a Bleak Week: Cinema of Despair című programban láthatja a közönség. Az egyhetes fesztivál lényege, hogy olyan filmeket mutasson be szerte a világból, amelyek az emberiség legsötétebb oldalát, a történelem legmélyebb pontjait járják körül – idézte a kulturális szervezet honlapját az MTI.

A hétrészes vetítéssorozaton a magyar filmrendező is részt vesz, az esemény június 6-án kezdődik a Werckmeister harmóniákkal. Ezt követően sorban A torinói ló, A londoni férfi, a Kárhozat, a Családi tűzfészek, a Szabadgyalog és a Sátántangó felújított változata kerül majd a közönség elé. Az alkotások a Nemzeti Filmintézet filmrestaurálási programjának köszönhetően újultak meg.

A Los Angeles-i American Cinematheque egy független, nonprofit kulturális szervezet, melynek célja a legmaradandóbb filmek bemutatása a világ minden tájáról. Programjain a filmrajongók nemcsak megnézhetik, de meg is vitathatják a legjobb filmeket.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!