Hírek

Richard Gere is meglátogatta Bertoluccit az Én és te forgatásán

Io-e-te2Ha a világ leghíresebb élő olasz filmrendezője, az Oscar-díjas Bernardo Bertolucci közel tíz év után új filmet forgat, arra még a hollywoodi sztárok is felfigyelnek. Bertolucci persze könnyedén teremtett családias hangulatot a forgatáson, mivel a hazai mozikban június 6-tól látható Én és te című filmjét a saját házában forgatták.

A rendezőóriás a kultikus státuszba került – és nem mellesleg Eva Green és Michael Pitt karrierjét beindító – Álmodozók (2003) után végérvényesen visszavonult volna, hacsak nem bukkan rá Niccolò Ammaniti Én és te című, Olaszországban hatalmas sikert aratott regényére. Bertolucci egy sikertelen porckorongsérv-műtét következtében kerekesszékbe kényszerült, és évekig depressziótól sújtva, a nyilvánosságtól elzárkózva élt egy római bérházban. A könyvben azért is látta meg a lehetőséget, mert saját házának egyes részei tökéletes forgatási helyszínnek tűntek, így a film felvételeihez ki sem kellett mozdulnia otthonról: a forgatás pár emeletnyi távolságra volt tőle.

Az új film hírére több hollywoodi híresség is felkereste, hiszen nemzetközileg elismert alkotásai, mint például Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, A kis Buddha és a Lopott szépség révén számos sztárt ismerhetett meg. Az Én és te munkálataira többek között Richard Gere és Debra Winger toppant be meglepetésszerűen. A háromszoros Oscar-jelölt Winger – aki Bertoluccihoz hasonlóan sokáig visszavonult, és csak az utóbbi időben tért vissza a színészethez – az Oltalmazó égben dolgozott az olasz rendezővel.

Az Én és te június 6-án kerül országosan a mozikba, forgalmazója a Mozinet Kft.

 

 

 

 

Mozinet

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com