Hírek

Richard Linklater élőszereplős-CGI animációs holdra szállása a Netflixen landol

A Sráckor és a Mielőtt-trilógia többszörösen Oscar-jelölt alkotója ezúttal a 69-es holdra szállást ülteti filmre; persze néhány csavarral – írja a Collider.

Az első holdra szállás a mai napig hot topic Hollywoodban, gondoljunk csak a 2018-as Chazelle-Gosling duó Az első emberére, vagy a jóval ünnepeltebb dokumentumfilmre, a tavaly megjelent Apollo 11-re. Most pedig az indie és művészfilmes vonalon is magabiztos Richard Linklater veszi kézbe a történelem egyik legjelentősebb szeletét: érkezik az Apollo 10 ½: A Space Age Adventure.

A frappáns címen futó alkotás a Netflixen jelenik majd meg, és a rendezőtől megszokottan több izgalmas eleme is lesz. Noha most nem 12 és nem is 20 éven át dolgozik a projekten Linklater, már 2018-ban is belengette, hogy filmre vinné a nagy lépést az emberiségnek. A film pedig egy izgalmas élőszereplős és CGI animációs keverék lesz, amely ráadásul párhuzamosan, két szemszögből követi majd a nagy eseményt. Ha pedig mindez nem lenne elég, az egyik szál Linklater gyerekkori énjére épül, hiszen a rendező 60-ban született Houstonban.

Az eltűnő idő nyomában – Richard Linklater

Az Apollo 10 ½ egyszerre mutatja majd be a küldetést az asztronauták és a NASA Földön maradt munkatársainak szemén keresztül, ahogy közösen történelmet írnak, illetve egy a bázis közelében élő kisfiú álmain és élményein át. A valós események keverednek majd a gyermeki fantázia képeivel, ahogy a tévét néző gyermek maga is a Holdra vágyik. Mindez tehát animációs betétekkel megfejelve – kell ennél több?

A produkciót olyan nevek vezetik mint Jack Black és Zachary Levi, akikhez fiatal színészek, zömével gyerekek sora csatlakozik. A film pedig ugyan már az utómunkálatoknál jár, a bemutatóra 2021-ig várnunk kell. Nem ez az első animációs kikacsintása a rendezőnek, hiszen 2006-ban Keanu Reeves főszereplésével készítette el a Kamera által homályosant, míg 2003-ban Az élet nyomában Ethan Hawke (az örök múzsa) került animálásra.

Linklatertől legutóbb a Hová tűntél, Bernadette? és a Last Flag Flying című filmeket láthattuk a moziban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com