Hírek

Rick and Morty: premierdátum és előzetes!

Concept art

Megvan, mikor érkezik a Rick and Morty negyedik évada – és izgalmas előzetest is kaptunk mellé.

Az év egyik (ha nem „a”) leginkább várt sorozatpremierje a Rick and Morty negyedik évadáé. A Rick and Morty eleve az egyik legizgalmasabb dolog, ami napjainkban a sorozatok terén történik; a vígjáték új szintje egy új generáció számára: űr-őrület, fekete komédia millió (ön)reflexív réteggé gyúrva.

Sajnos hatalmas lyuk tátongott a rég befejezett harmadik évad és a most közelgő között. Az utolsó epizód 2017 októberében jelent meg; a rajongók türelmetlenek voltak, a cselekmény félbemaradt, és hát ez a sorozat amúgy is addiktív: az egyik legkreatívabb alkotás az amúgy is pezsgő sorozatpiacon. (Az alkotók egyébként esküsznek, hogy eztán nem tartanak több éves szüneteket.)

Rick and Morty negyedik évada tehát érkezik: a premierdátum

november 10. vasárnap.

Az évad öt résszel jelentkezik. „A fele annak, amit megérdemeltek, de az egész, amit mi elbírunk” – mondja az előzetes. Összesen tíz részes lesz ugyan az évad, de a második felére ezek szerint még várni kell.

A sorozatnak itthon is ébred kultusza: rajz a mosonmagyaróvári vasútállomásnál.

 

Az Adult Swim hetven epizódra kötött szerződést a sorozat alkotóival, ami azt jelenti, hogy a Rick and Morty a következő évek során minimum átlépi a százrészes határt, és esélye lesz alaposan kifejteni az első három évadban bemutatott hosszú távú szálakat: a Rickek tanácsát, a gonosz Morty ügyködéseit, a galaktikus kormányt, és persze  és Beth és Jerry örökké problémás házasságát… Az előzetesben jópár rég megismert karakter feltűnik, köztük Mr. Poopybutthole (aki tehát felgyógyult lőtt sebéből) és az örökké hasznos Mr. Meeseeks is, és például Crocubot a katasztrofálisan kigúnyolt és szétvert Vindicators szupercsapatból.

November 10-ig pedig kiválóan el lehet ütni az időt a képregényekkel, amelyek éppen olyan neuronszaggató élményt nyújtanak, mint a sorozat 🙂

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..