Hírek

Rick and Morty: premierdátum és előzetes!

Concept art

Megvan, mikor érkezik a Rick and Morty negyedik évada – és izgalmas előzetest is kaptunk mellé.

Az év egyik (ha nem „a”) leginkább várt sorozatpremierje a Rick and Morty negyedik évadáé. A Rick and Morty eleve az egyik legizgalmasabb dolog, ami napjainkban a sorozatok terén történik; a vígjáték új szintje egy új generáció számára: űr-őrület, fekete komédia millió (ön)reflexív réteggé gyúrva.

Sajnos hatalmas lyuk tátongott a rég befejezett harmadik évad és a most közelgő között. Az utolsó epizód 2017 októberében jelent meg; a rajongók türelmetlenek voltak, a cselekmény félbemaradt, és hát ez a sorozat amúgy is addiktív: az egyik legkreatívabb alkotás az amúgy is pezsgő sorozatpiacon. (Az alkotók egyébként esküsznek, hogy eztán nem tartanak több éves szüneteket.)

Rick and Morty negyedik évada tehát érkezik: a premierdátum

november 10. vasárnap.

Az évad öt résszel jelentkezik. „A fele annak, amit megérdemeltek, de az egész, amit mi elbírunk” – mondja az előzetes. Összesen tíz részes lesz ugyan az évad, de a második felére ezek szerint még várni kell.

A sorozatnak itthon is ébred kultusza: rajz a mosonmagyaróvári vasútállomásnál.

 

Az Adult Swim hetven epizódra kötött szerződést a sorozat alkotóival, ami azt jelenti, hogy a Rick and Morty a következő évek során minimum átlépi a százrészes határt, és esélye lesz alaposan kifejteni az első három évadban bemutatott hosszú távú szálakat: a Rickek tanácsát, a gonosz Morty ügyködéseit, a galaktikus kormányt, és persze  és Beth és Jerry örökké problémás házasságát… Az előzetesben jópár rég megismert karakter feltűnik, köztük Mr. Poopybutthole (aki tehát felgyógyult lőtt sebéből) és az örökké hasznos Mr. Meeseeks is, és például Crocubot a katasztrofálisan kigúnyolt és szétvert Vindicators szupercsapatból.

November 10-ig pedig kiválóan el lehet ütni az időt a képregényekkel, amelyek éppen olyan neuronszaggató élményt nyújtanak, mint a sorozat 🙂

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya