Hírek

Ridley Scott jobbnál jobb filmeket tartogat még

Ridley-Scott-2-550x328Ridley Scott elképesztően jó kondiban van. Egy hónap múlva ünnepli 76. születésnapját, de nem úgy él, ahogy egy átlagos brit nyugdíjas: egyre fokozottabb tempóban dolgozik, és fiatalokat megszégyenítő könnyedséggel vált stílust és műfajt.

Scott éppen befejezte különleges hangulatú, fagyos és véres thrillerét, A jogászt (hazai bemutató: november 14.), melyben az utóbbi idők egyik legizgalmasabb sztárcsapata segítette. A drogcsempész-thriller főszerepeit Michael Fassbender, Brad Pitt, Cameron Diaz, Javier Bardem és Penélope Cruz játssza, de a következő Scott-film, az Exodus is nagy színészeket mozgat.

A látványos, bibliai témájú filmben Christian Bale kapta a főszerepet, mellette Sigourney Weaver, Aaron Paul, Ben Kingsley, John Turturro és Joel Edgerton is szerepet kapott. A hatalmas költségvetésű film azonban nem foglalta le eléggé a rendezőt, ezért forgatás közben a Prometheus folytatásának előkészítésére is maradt ideje: a héten jelentette be, hogy elkészült a Prometheus 2 forgatókönyve, melyben az expedíció egyetlen túlélője és robotja is szerepel – Noomi Rapace és Michael Fassbender már igent is mondott a visszatérésre. A Prometheus 2 forgatására azonban Ridley Scott 2016-ig biztosan nem ér rá: előtte legalább két filmet kell rendeznie: egy akciódús, háborús sci-fi regény megfilmesítése mellett a legendás Szárnyas fejvadász folytatását. Harrison Ford már jelezte is: akár robot, akár ember, szívesen játszik a 2. részben is.

Avatar

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya