Hírek

Ridley Scott második világháborús sorozatot forgat

Ridley Scott

Ridley Scott és a brit Steven Knight együtt készít sorozatot a második világháború drámájáról, nemzetközi kitekintéssel: a címe Roads to Freedom.

Egy tízrészes, „eposzi” léptékű sorozat van készülőben Ridley Scott és Steven Knight vezetésével – írja a Deadline. A sorozat címe Roads to Freedom lesz (kb. „A szabadság felé vezető utak”), témája pedig a második világháború – ám ezúttal a megszokottnál szélesebb látótérrel.

A sorozat ugyanis nem a megszokott amerikai és brit szempontra koncentrál majd, hanem orosz, német, francia és más karakterekre is, köztük az életben maradásért küzdő nőkkel és gyerekekkel. Együtt a második világháború drámájának brutalitását, ám egyúttal az emberi kötelékeket és a hősiességet is bemutatják majd – írja a lap.

A nyugati szövetségesek és a Szovjetunió között Berlinért folyó verseny bemutatásával pedig a hidegháború kezdeteire is igyekszik majd fényt deríteni a sorozat.

Roads to Freedom a rendkívül népszerű brit hadtörténész, Sir Anthony Beevor művei alapján készül.

A nyitó epizódot Ridley Scott rendezi, és valamennyi epizódot Knight és Beevor írják közösen. Scottnak személyes kötődése is van az eseményekhez – írja a lap –: élénken emlékszik gyermekkorának háborús Nagy-Britannájára és a háború után a Németországba tett útjára, ahol apja az ország újjáépítésében játszott fontos szerepet.

 

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés