Hírek

Ridley Scott vs Luca Guadagnino – avagy mit nézzünk szeptemberben az HBO-n

Raised-By-Wolves-HBO-Max
Végre érkezik Ridley Scott látványos sci-fi sorozata, A farkas gyermekei

Több várva várt sorozattal és filmmel indítja az őszt az HBO: kisképernyőn bizonyít Ridley Scott és Luca Guadagnino; sorozatgyilkossá válik David Tenant; Jude Law és Naomie Harris pedig misztikus drámában szerepelnek. Lássuk, mit nézünk szeptemberben az HBO jóvoltából.

Az HBO és az HBO Go szeptemberben is erős alternatívákat kínál, ha valaki továbbra is kipótolná az egyelőre szegényesebb mozi választékot. Íme a csatorna legígéretesebb újoncai Ridley Scott kísérteties sci-fijével és Luca Guadagnino hangulatos coming-of-age sorozatával az élen.

Sorozatok

A farkas gyermekei

Az első előzetes óta lázban égünk, hogy elénk kerüljön Aaron Guzikowski és Ridley Scott sci-fi sorozata. A történetben androidok nevelnek fel hús-vér gyermekeket egy különleges bolygón. A 10 epizódos első évad szeptember 3-án indul Travis Fimmel, Jordan Loughran, Ethan Hazzard és Winta McGrath főszereplésével.

Akik mi vagyunk

Sean Conway és Luca Guadagnino 8 részes sorozata két tinédzserről szól, akik egy amerikai katonai bázison élnek Olaszországban. Barátság, szerelem, identitás és szexualitás kérdései keverednek ebben a coming-of-age drámában, amely az Oscar-jelölt Guadagnino legelső sorozata is lesz egyben. A főszerepben Jack Dylan Grazer, Jordan Kristine Seamón és Chloë Sevigny. A sorozat szeptember 14-én indul.

Des

David Tenant egy ismert sorozatgyilkos bőrébe bújik Lewis Arnold minisorozatában. A három részes alkotás Dennis Nilsen skót szörnyeteg történetét meséli el, aki legalább 12 férfit és fiút ölt meg London környékén egy 5 éves intervallumban. A minisorozat szeptember 15-17. között látható majd, minden este egy-egy részt vetít le az HBO.

A harmadik nap

Jude Law és Naomie Harris misztikus drámája szeptember 15-én indul: a 6 részes minisorozat Dennis Kelly nevével fut és valójában 3-3 epizódból áll majd. A Nyár címen futó szegmens Law főszereplésével egy rejtélyes szigetre véletlenül kikötő férfiról szól, míg a Tél Harris vezetésével már egy a szigetre szándékosan érkező erős női karakter köré épül.

Patria

Fernando Aramburu regényéből szeptember 27-én dupla epizóddal nyit a dráma sorozat, amely az ETA nevű szeparatista szervezetről szól, aki erőszakkal küzd Baszkföld elszakadásért. A történet központjában két család áll, akiknek választaniuk kell a család és az erkölcs között.

Színpad 0

A legjobb kortárs spanyol színdarabok elevenednek meg a képernyőn az HBO Espana által forgalmazott sorozatban, amely csak az HBO Go-n lesz majd látható. A premier szeptember 13., az antológia sorozat főszerepeiben pedig Emilio Tomé, Francisco Reyes, Israel Elejalde és Luis Bermejo.

Továbbá újabb évaddal folytatódik a Manifest, A keselyű három napja és a Rejtjelek, valamint új részekkel érkezik a Lovecraft Country, a Beavatási eskü, a 104-es szoba és a John Oliver-show is.

Kinek is szól valójában a Lovecraft Country?

Filmek

Természetesen filmekben sem lesz hiány az ősz nyitányában. Érkezik az Egy esős nap New Yorkban, a Vigyázat, gyerekek, a Hívd anyát, a Jojo Nyuszi, a Viszlát, fiam, A rossz tanító, a Megbocsátasz valaha?, a 2019-es Lola, az Előre, A bűn királynői, a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk, a Ritmusszekció, az Inkább lennék özvegy és a Hangtalan gondolataim.

De a magyar filmek szerelmeseinek is érdekes lesz az HBO szeptemberi kínálata, hiszen a Drakulics elvtárs és a FOMO – Megosztod és uralkodsz is felkerül a csatorna műsorára.

Ha pedig valakit a dokumentumfilmek és sorozatok hoznak jobban lázba, arra több izgalmas alkotás is vár: érkezik a cseh Menny és pokol, amely a szadomazochizmus témáját járja körül; jön a társkereső oldalakat és applikációkat kiveséző Bonyodalmas viszonyok; valamint az On the record, ami Drew Dixon történetét meséli el.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya