Hírek

Riz Ahmed játszhatja Hamletet a Netflix sorozatában

A Hamlet napjaink Londonjában éledhet újjá az új sorozatban.

Az Aznap éjjel Emmy-díjas főszereplője, Riz Ahmed játszhatja a főszerepet a Hamlet modern feldolgozásában. A Netflix sorozatát a színész maga fejleszti Mike Lesslie-vel együtt, aki a Macbeth és az Assassin’s Creed írójaként ismert – írja a Deadline.com.

Az új Hamlet napjaink Londonjában játszódna,

a gazdasági és politikai bizonytalanságok közepette. A történet olyan éles kérdésekről szólna, mint a családi becsület, morális felelősség és több nemzedéken átívelő korrupció. A sorozat producere Jim Wilson (A felszín alatt, Idegen arcok, You Were Never Really There) lesz, a finanszírozásért és forgalmazásért pedig a Netflix felel.

Az aktivizmusáról is ismert Ahmed a sorozattal ismét fontos társadalmi kérdésekre hívhatja fel a figyelmet. A színész a Time magazin legbefolyásosabb embereket bemutató 2017-es számának címlapján is szerepelt. A Zsivány Egyes, az Éjjeli féreg és a Four Lions után legközelebb a The Sister Brother című filmben látható Joaquin Phoenix és Jake Gyllenhaal oldalán.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya