Hírek

Minden idők egyik legnépszerűbb társasjátékából készül sorozat

Rizikó
A Rizikó egy 1959-es változata

A Rizikó sorozatadaptáció már a küszöbön. A klasszikus Hasbro társasjátékból a Kártyavár alkotója készít sorozatot.

Beau Willimon, aki jelenleg a The First című Hulu drámán dolgozik, hamarosan a világhódító játék sorozatadaptációjának munkálatait kezdi meg.

A Risk, azaz Rizikó nevű társasjátékot Albert Lamorisse francia filmrendező találta ki La Conquête du Monde, azaz A világ elfoglalása címen 1957-ben. A cím beteljesítő jóslatként működöt.

A Rizikó, aminél a győzelem a stratégiai tervezés mellett a szerencsén is múlik, meghódította a világot, most pedig a TV képernyőket célozta meg.

A Rizikóban a játékosok egy titkos katonai küldetésben vesznek részt, aminek célja a területek elfoglalása. A világ politikai térképe a játékban hat kontinensre, azon belül 42 körzetre van felosztva, amiket el kell foglalni. A győzelem a körültekintő tervezésen túl, a szerencsén is múlik. A területek védelme pedig szintén komoly kihívást jelent.

Egyébként az eOne, amit 2019-ben vásárolt meg a Hasbro, tervezett adaptációinak listája kimondottan hosszú, a Rizikó mellett olyan sikeres játékok szerepelnek rajta, mint a Dungeons and Dragons, a Monopoly, a G. I. Joe és a Cluedo.

“Beau személyében megtaláltuk az ideális kombinációját egy brilliáns producernek és alkotónak, aki rajongója a Rizikónak. Nagyon várjuk a közös munkát”

— nyilatkozta Michael Lombardo, az eOne televíziós stratégiájáért felelős elnök, aki májusban cserélte az HBO programigazgatói pozícióját a címre.

Princess Skystar (Kristin Chenoweth) and Queen Novo (Uzo Aduba) in MY LITTLE PONY: THE MOVIE.
My Little Pony – A film (2017)

A Hasbro első animációs filmje az 1984-ben készült 22 perc hosszúságú Én kicsi pónim figurákon alapuló Mentés az éjféli kastélynál, ami három évvel az eredeti játék megjelenése után volt látható. Legutóbbi élőszerelős filmjük, ami a mozikba került pedig az Transformers-sorozat első spin-offja, a 2018-as  Űrdongó című film.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya