Hírek

Hugh Laurie gátlástalanul politizál – Roadkill előzetes

Hatalom, ármány és féktelen ambíció – ezeket ígéri Hugh Laurie karaktere a Roadkill című minisorozat előzetese alapján.

A Roadkill című brit politikai dráma főszerepére aligha találhattak volna jobb szerepet egy meggyőző, nagy karizmával rendelkező, de alapvetően alattomos figurára, mint Hugh Laurie. A humorista, zenész, regényíró, színész már annyi izgalmas projektben játszott, hogy felsorolni is nehéz lenne. Az utóbbi években a Doktor House után ismét elvállalt pár látványosabb szerepet. Az Éjszakai szolgálat, az Avenue 5 és A 22-es csapdája után azonban

egy igazi antihőst kell tévéképernyőre ültetnie.

A négyrészes minisorozat történetében Peter Laurence (Hugh Laurie) egy kiváló politikai karriert épít. Kellő cinizmussal tekint a választókra, tudja, meddig lehet elmenni a törvény keretei közt – így lépdel felfelé a ranglétrán. Ambíciói azonban veszélybe kerülnek, amikor életének sötét titkai egymás után nyilvánosságra kerülnek. A háttérben meghúzódó magánéleti problémáit és politikai arcát megőrzendő azt teszi, amit minden politikustól elvár a közvélemény: hazudik, mint a vízfolyás.

Laurie mellett olyan arcok tűnnek még fel, akik szintén ismerősek a sorozatok világában. A Peaky Blindersből ismert Helen McCrory, A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben játszó Iain De Castecker és a Westworldben látott Sidse Babett Knudsen játszik mellékszerepet.

A Roadkill november 1-jén debütál a PBS csatornáján.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya