Hírek

Hugh Laurie gátlástalanul politizál – Roadkill előzetes

Hatalom, ármány és féktelen ambíció – ezeket ígéri Hugh Laurie karaktere a Roadkill című minisorozat előzetese alapján.

A Roadkill című brit politikai dráma főszerepére aligha találhattak volna jobb szerepet egy meggyőző, nagy karizmával rendelkező, de alapvetően alattomos figurára, mint Hugh Laurie. A humorista, zenész, regényíró, színész már annyi izgalmas projektben játszott, hogy felsorolni is nehéz lenne. Az utóbbi években a Doktor House után ismét elvállalt pár látványosabb szerepet. Az Éjszakai szolgálat, az Avenue 5 és A 22-es csapdája után azonban

egy igazi antihőst kell tévéképernyőre ültetnie.

A négyrészes minisorozat történetében Peter Laurence (Hugh Laurie) egy kiváló politikai karriert épít. Kellő cinizmussal tekint a választókra, tudja, meddig lehet elmenni a törvény keretei közt – így lépdel felfelé a ranglétrán. Ambíciói azonban veszélybe kerülnek, amikor életének sötét titkai egymás után nyilvánosságra kerülnek. A háttérben meghúzódó magánéleti problémáit és politikai arcát megőrzendő azt teszi, amit minden politikustól elvár a közvélemény: hazudik, mint a vízfolyás.

Laurie mellett olyan arcok tűnnek még fel, akik szintén ismerősek a sorozatok világában. A Peaky Blindersből ismert Helen McCrory, A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben játszó Iain De Castecker és a Westworldben látott Sidse Babett Knudsen játszik mellékszerepet.

A Roadkill november 1-jén debütál a PBS csatornáján.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com