Hírek

Robert Downey Jr. a True Detective alkotóival készíthet rebootot az HBO-n

The-Judge-Robert-Downey-Jr._Robert-DuvallNic Pizzolatto és Robert Downey Jr., a True Detective forgatókönyvírója és maga a Vasember a ’60-as évek kultikus sorozatát, a Perry Masont gondolná újra várhatóan HBO krimisorozat formájában – adta hírül az éjjel a Variety. Downey Jr., aki nemcsak a címszerepet játssza el, hanem csapatával a produceri munkát is végzi, az ezredforduló után ismét visszatér a sorozatokhoz.

Perry Mason, a regényekben és tv-sorozatban is megelevenedő védőügyvéd karaktere jelenne meg Robert Downey Jr. segítségével, ami egyébként is szervesen illeszkedne az HBO drámasorozatainak sorába. A projekt 2011-ben egy ideig még a Warner Bros-nál formálódott; az egész estés filmből sorozat lett, az HBO pedig május óta dolgozik rajta.

Nic Pizzolatto félig-meddig biztos pont, ha a csatorna bűnügyi drámasorozataira tekintünk. A 2014-ben indult True Detective (A törvény nevében) harmadik évadának munkálatai még tartanak, de annak befejezése előtt már itt van az újabb sorozat híre. Az elmúlt bő 10 évben egyébként is jól állunk a csatorna bűnügyi sorozataival. Az 5 évadot megélt Drót és az idén nyáron indult Aznap éjjel is ugyanúgy nézhető izgalmas nyomozásként és társadalmi körképként is. Amint többet tudunk a legújabb sorozatról, látni fogjuk, hogy inkább a Matthew McConaughey féle csendesen csordogáló drámát vagy az HBO által megszokott társadalmi reakciókat kapjuk inkább.

Robert Downey Jr. amúgy nem ismeretlen a sorozatok háza táján. A Vasember karakterével eggyé vált, ma már valószínűleg bármit naggyá tevő színész korábban részt vett a Fox csatorna Ally McBeal című sorozatában. Noha az is a jog világában játszódik, inkább vígjátéknak mondható.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés