Hírek

Robert Downey Jr. és Matt Damon is benne lesz Nolan új filmjében

Fotó: Mega

Két újabb giga névvel bővült Christopher Nolan legújabb projektje. Az Oppenheimer mostmár Robert Downey Jr. és Matt Damon párosát is magáénak tudhatja.

A Deadline híre alapján egyre szebben alakul az új Nolan-film. No nem mintha a casting valaha is problémát jelentett volna az ünnepelt rendezőnek. Most készülő alkotása, a J. Robert Oppenheimerről szóló film főszerepére már korábban leszerződtették Cillian Murphy-t. Mellette Emily Blunt csatlakozott már a projekthez.

Most pedig két újabb nagy névvel bővült a stáblista.

Arról ugyan egyelőre nem tudni, hogy kiket is alakít majd Robert Downey Jr. és Matt Damon, de kettejük kollaborációja Nolannel már önmagában is nagy dolog. Míg Damon már dolgozott korábban a rendezővel, hiszen ő alakította a Csillagok között űrben ragadt figuráját, Downey Jr. először dolgozna Nolan keze alatt.

A történet fókuszában természetesen az atombomba atyja, Oppenheimer áll majd, aki a Manhattan Project keretein belül “találta fel” az atombombát.  Az ilyen bombák Hiroshima és Nagasaki területén végeztek eszméletlen pusztításokat a II. világháborúban.

Christopher Nolan tehát ismét a történelem és a háborúk felé fordul a 2017-es Dunkirk után.

Az Oppenheimer várhatóan 2023. július 3. hetében kerül majd a mozikba. És noha a szereplőgárda már most is impozáns, biztosak lehetünk benne, hogy a mostani bejelentés nem az utolsó ilyen volt.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com