Hírek

Robert Pattinson játssza Batmant a következő trilógiában

Állítólag Robert Pattinson a fő jelölt a 2021-ben induló, Matt Reeves rendezte Batman-trilógia főszerepére.

Még semmi sem biztos – írja a Variety exkluzív értesülése –, de elképzelhető, hogy Christian Bale és Ben Affleck után megvan a következő Batman: Robert Pattinson. A lap forrásai szerint a Warner Bros. nemsokára lezárja a szerződést a színésszel.

A Warner – DC Comics következő Batman filmje ezen a nyáron kezdi az előmunkálatokat, és legkorábban valamikor az év végén a forgatást. A rendező Matt Reeves, a legutóbbi (és remek) Majmok bolygója filmek rendezője – magától az előző Batman-színésztől, Ben Afflecktől vette át ezt a feladatot még 2017-ben, és saját forgatókönyve alapján készíti el a filmet.

Reeves trilógiát tervez:

tehát Pattinsont legalább három Batman-filmben fogjuk látni, amint Bruce Wayne-t és köpönyeges bűnüldöző alteregóját alakítja.

Robert Pattinson az Alkonyat filmekkel vált sztárrá. Azóta sikeresen eltávolodott a tinisztár-szépfiú szereptől, és kifejezetten komoly, indie filmes alakításokat vállalt. Jelenleg is érkezőben van több filmje, de a legnagyobb dobásának eddig az számított, hogy kiválasztották Christopher Nolan 2020-ra várt filmjéhez John David Washington mellé. Egy Nolan-film végleg első vonalbeli filmcsillaggá tehet bárkit, de kétségtelen, hogy Batman szerepe még ennél is erősebb: Pattinson személyében új A-kategóriás világsztár formálódásának lehetünk nemsokára tanúi.

Ha nem Pattinson kapja a szerepet (vagy ha nem akar többfilmes szerződést aláírni), akkor a fő jelöltek: Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, vagy Armie Hammer – írja a Collider.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.