Hírek

Az egyik legkegyetlenebb film remake-jét készíti el Robert Pattinson

Pattinson producerként és talán főszereplőként működik közre a Megszállottság új feldolgozásában.

Robert Pattinson lesz a producere az 1981-es Megszállottság remake-jének, a rendező pedig a Mosolyogj rendezőjeként ismert Parker Finn. A hírt a The Hollywood Reporter közölte, akik úgy tudják, Pattinson egyelőre csak producerként vállalt szerepet a filmben, színészként nem.

Andrzej Żuławski eredeti filmje egy pszichológiai-természetfeletti horror, amelyben egy Nyugat-Berlinben élő nő (Isabella Adjani) válni szeretne a férjétől (Sam Neill), majd a viszálykodás során egyre durvább dolgok bukkannak fel: gyilkosság, csápos alien, hasonmások. A lengyel rendezőt a saját széteső házassága ihlette meg. A francia-német koprodukcióban készült film a bemutatásakor nem aratott sikert sem a közönség, sem a kritikusok körében, de később kultstátuszba került.

Az új film először azzal vonta magára a figyelmet, hogy licitháború tört ki érte: az A24, a Netflix, a Paramount, a Sony és a Warner Bros. is verseng érte. A források szerint a héten dőlhet el a film sorsa, további cégek is beszállhatnak a tárgyalásokba.

A film forgatókönyvét is Parker Finn írja, valamint ő is producer. Pattinson színészi szerepvállalása a végső forgatókönyv és a tervek letisztulása után dőlhet el. A hírek szerint a film pitchelése nagyon sikeres volt, a jelenlévők ütősnek és kiugrónak tartják a koncepciót, amelynek erős kereskedelmi potenciálja is van.

Finn jelenleg a Mosolyogj 2. utómunkálatain dolgozik. A film első része 2022 legnagyobb horrorsikere volt, világszerte több mint 216 millió dolláros bevételt gyűjtött össze, miközben csak 17 millió dollárba került. A Megszállottság-remake-kel a rendező bizonyíthatja, hogy túlmutat egy horrorfranchise-on, és egy nagyobb léptékű, elemeltebb, de mégis intim történet során is helytáll.

Pattinson a 2022-es Batman óta nem volt látható a nagyvásznon, 2025 januárjában térhet vissza Bong Joon Ho Mickey 17 című filmjével.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com