Hírek

Robert Pattinson a Tenet mellett a Batman rebootról is nyilatkozott

Robert Pattinson

Robert Pattinson Christopher Nolan Tenet című következő nagy dobásának forgatásával kapcsolatban árult el részleteket, de a The Batman is szóba került a GQ-nak adott interjú során.

Miután az elmúlt időszakban olyan a kritikusok által körülrajongott filmekben láthattuk, mint a Jólét (2017), a Claire Denis által rendezett Csillagok határán (2018), vagy A világítótorony (2019),  Robert Pattinson ismét a szélesebb közönséget célba vevő filmekben vállalt szerepet.

Christopher Nolan rejtélyes Tenetjével kapcsolatban nagy a titkolózás. Az előzetes pedig további üzemanyagot szolgáltatott a találgatások számára. Azt azonban tudni lehet, hogy a film még mindig tartja a júliusra időzített premierdátumot. (Úgy tűnik, ez egyébként Nolan kabalája, ha minden a tervezett menetrend szerint halad, ez lesz a rendező 5. filmje, ami július 3. hétvégéjén kerül a közönség elé. Az újranyitó moziknak így most a Tenet lehet az egyik első nagy dobása.)

„A Tenet teljesen őrült.” — Pattinson az interjú során hosszan beszélt arról, hogy a több száz főt számláló stábbal hogyan utaztak egyik helyszínről a másikra a felvételek miatt. (A jeleneteket 7 különböző országban vették fel.)

„Mindegyik országban volt egy hatalmas, előkészített jelenet, ami egy normál film tetőpontjának felel meg. Minden egyes országban.”

Egy specifikus részlet, amiről Pattinson lerántotta a leplet, hogy a Tenetben nem lesz időutazás. (A kérdés korábban több fórumon felmerült.) Ám ezen túl, egészen szűkszavú volt, így továbbra is számos kérdés maradt nyitott a filmmel kapcsolatba. (Ezen azonban, ha jól sejtem, kevesen lepődnek meg.)

Christopher NolanPattinson menetrendjén Nolan filmje után a kisebb volumenű The Devil All the Time szerepel, ami majd előreláthatólag ősszel válik elérhetővé a Netflix szolgáltatásában. Matt Reeves The Batman rebootjának viszont változott a premierdátuma, várhatóan jövő év októberében kerül majd a mozikba.

Utóbbival kapcsolatban a színész — többek között — a film miatt vállalt, elképesztően lecsupaszított diétájáról osztott meg részleteket az interjú során, aminek a gerincét zab alapú ételek és vaníliás protein por képezik, (amit majd óvatosan megpróbál feldobni). Azt hiszem ez iránti lelkesedésével kapcsolatban sokat elmond, hogy úgy zárta a le a gondolatsort: Túlélem”.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya