Hírek

Robert Rodriguez: Lehetőség van egy Alita folytatásra

alita-3

Robert Rodriguez, az Alita: A harc angyala rendezője szerint lenne lehetőség a film folytatására, amit már egyenesen a Disney+-ra képzel el.

Robert Rodriguez egy interjúban arról beszélt, szerinte van esély az Alita: A harc angyala folytatására – írja a DarkHorizons. A 2019-es 170 milliós költségvetésű film csupán 405 millió dollárral vastagította a Fox pénztárcáját, ami nem volt elég ahhoz, hogy azonnal szóba kerüljön egy második rész.

Rodriguez azonban már nem a nagyvászonban gondolkodik. Szerinte egy esetleges Alita folytatásnak inkább lenne helye a Disney+-on:

„Szerintem minden lehetséges. A Disney megvásárolta a Foxot, szóval az ötlet megér egy beszélgetést. Tudom, hogy sokan szeretnék látni a folytatást, és én is szívesen megcsinálnám. A streaming rengeteg lehetőséget nyitott meg a folytatások előtt. Szóval, ez nem egy rossz ötlet”– fogalmazott a rendező.

Az Alita: A harc angyala egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a szerencsésebbek egy lebegő városban, Zálemben, míg a többség Roncsvárosban él. Egy tudós egy kiborg lány testét találja, akinek különleges képességei vannak, ellenben semmi emléke sincs. A kiborg az Alita nevet kapja és feladata lesz, hogy kiderítse ki is valójában.

A cyberpunk sci-fi vegyes kritikákat kapott. A Filmtekercs kritikusa írta, hogy a film kimerül

„a műfaj mára réges-rég meghaladott alapjainak ismételgetésében”.

Az Alitát a forgatás előtt hosszú ideig fejlesztették és eredetileg James Cameron vitte volna a filmet. Cameron végül csak producerként maradt a projektben, és Rodriguez rendezte meg, ezzel az Alita lett a legnagyobb költségvetésű filmje a változatos életművű filmkészítőnek.

A Sin City és a Machete filmek rendezőjének legújabb, a Kémkölykök hangulatát idéző gyerekfilmje, a Mindenkiből lehet hős december végén debütált a Netflixen. Rodriguez a Mandalorian második évadának egy epizódját is rendezte, ráadásul az új Boba Fett sorozat producere is lesz.

Ti örülnétek egy Alita folytatásnak, vagy bőven elég volt egy filmben látni a koppintott cyberpunk világot?

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya