Hírek

Roberto Orci és Alex Kurtzman írják a Star Trek 3. részét

imageMíg J.J. Abrams a Star Wars hetedik része iránti elkötelezettsége miatt feltehetően már nem tér vissza, hogy megrendezze a Star Trek harmadik epizódját is, addig a korábbi csapatból Roberto Orci és Alex Kurtzman közreműködése már szinte biztosra vehető a folytatásban.

A két szerző, akik már a 2009-es első Star Trek filmet is írták, a The Hollywood Reporter értesülései szerint az újabb közös munkáról tárgyal a Paramounttal. A stúdió gondolkodott, hogy felkérje az X-Men: Az elsők íróit, Ashley Edward Millert és Zack Stentz-t a feladatra, végül mégiscsak visszatértek az első két rész szerzőihez, akik nemcsak a Star Trek szériában, de az első két Transformersnél és a Mission: Impossible harmadik részénél is bizonyítottak már. A legnagyobb gond az időzítéssel lehet, mert a szerzőpárosra számos tévés feladat is vár, többek között a Havaii Five-O, a Transformers Prime és Az álmosvölgy legendája sorozatok írásánál, plusz ők rebootolják a Universal Múmiáját és a Van Helsing új változatát is. A megoldás az lehet, ha a stúdió ahelyett, hogy beállna a 2015 nyár durva premierjei közé (ekkor érkezik ugyanis az Avengers folytatás, a Star Wars hetedik része, a Batman vs. Superman, a negyedik Jurassic Park és a Terminator reboot is), megvárja a Star Trek franchise elindulásának 50. évfordulóját, és csak 2016-ra időzíti a bemutatót – így a szerzőpárosnak is lenne elég ideje a munkára.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés