Hírek

Robin sorsa a te kezedben – íme az interaktív Batman-film előzetese

A rajongóknak most lehetősége nyílik arra, hogy kezükbe vegyék az irányítást. Robinnak így talán mégsem kell meghalnia?

Jim Starlin és Jim Aparo Batman: Death in the Family (Halál a családban) c. képregényklasszikusán alapul az interaktív, azonos címet viselő Batman-film. Robin sorsát ugyan már ebben a ’88-as képregényben is a nézőkre bízták az alkotók, csak éppen más formában: telefonos szavazással dönthettek arról, hogy Robin meghaljon-e vagy sem. Több mint harminc évvel később viszont felülvizsgálhatják az állláspontjukat, de nem csak ebben a kérdésben dönthetnek; teljes mértékben a történet alakítóivá válnak. Az interaktív filmet Brandon Vietti írta és rendezte, valamint a producere is ő – írja a Comingsoon.

Az interaktív film számos különféle lehetőséget kínál arra, hogyan alakítsa a néző a történetet, rengeteg különböző fordulattal és lehetséges csavarral a film közben, és szinte végtelen számú befejezési lehetőséggel. A Warner Bros. leírása alapján a nézők döntésének középpontba helyezése olyan történeteket hoznak létre, amelyek még izgalmasabbá teszik az alapsztorit, és

mivel úgy érezzük, hogy a kezünkben van a karakterek élete, a velük való azonosulás is erőteljesebbé válhat.

Az új animáció azért is lehet érdekes, mert minden újranézés -és újraalkotás alkalmával új történettel találkozhatunk. Ismerős az érzés, mikor tudjuk ugyan, mi lesz a film vége, de azért reménykedünk, hátha ezúttal másképp lesz? A Batman: Death in the Family esetében ezt bármennyiszer véghezvihetjük.

Pontos dátumot egyelőre nem tudni, de annyit igen, hogy a Batman: Death in the Family valamikor ősszel jelenik meg Blu-Rayen.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya