Hírek

Robin sorsa a te kezedben – íme az interaktív Batman-film előzetese

A rajongóknak most lehetősége nyílik arra, hogy kezükbe vegyék az irányítást. Robinnak így talán mégsem kell meghalnia?

Jim Starlin és Jim Aparo Batman: Death in the Family (Halál a családban) c. képregényklasszikusán alapul az interaktív, azonos címet viselő Batman-film. Robin sorsát ugyan már ebben a ’88-as képregényben is a nézőkre bízták az alkotók, csak éppen más formában: telefonos szavazással dönthettek arról, hogy Robin meghaljon-e vagy sem. Több mint harminc évvel később viszont felülvizsgálhatják az állláspontjukat, de nem csak ebben a kérdésben dönthetnek; teljes mértékben a történet alakítóivá válnak. Az interaktív filmet Brandon Vietti írta és rendezte, valamint a producere is ő – írja a Comingsoon.

Az interaktív film számos különféle lehetőséget kínál arra, hogyan alakítsa a néző a történetet, rengeteg különböző fordulattal és lehetséges csavarral a film közben, és szinte végtelen számú befejezési lehetőséggel. A Warner Bros. leírása alapján a nézők döntésének középpontba helyezése olyan történeteket hoznak létre, amelyek még izgalmasabbá teszik az alapsztorit, és

mivel úgy érezzük, hogy a kezünkben van a karakterek élete, a velük való azonosulás is erőteljesebbé válhat.

Az új animáció azért is lehet érdekes, mert minden újranézés -és újraalkotás alkalmával új történettel találkozhatunk. Ismerős az érzés, mikor tudjuk ugyan, mi lesz a film vége, de azért reménykedünk, hátha ezúttal másképp lesz? A Batman: Death in the Family esetében ezt bármennyiszer véghezvihetjük.

Pontos dátumot egyelőre nem tudni, de annyit igen, hogy a Batman: Death in the Family valamikor ősszel jelenik meg Blu-Rayen.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya