Hírek

Röhrig Géza dedikálja a Saul fia lemezeit

saul_fia_dvd_3A Saul fia nemrégiben megjelent Blu-ray és DVD kiadványai kapcsán eddig a film több alkotója is részt vett dedikáláson, a főszereplő Röhrig Géza azonban most először szignózza a kiadványokat.

Minden idők legnagyobb nemzetközi sikerét elérő magyar alkotása, a Saul fia már bemutatása után nem sokkal a filmtörténet részévé vált. A film kétféle házimozis változatban jelent meg. Az egyik, kétlemezes DVD kiadvány digipack kiszerelést kapott, a film mellett pedig egy extra lemezt is tartalmaz. A másik, háromlemezes limitált kiadvány a két DVD mellett magába foglalja a Blu-ray változatot (rajta a filmmel FullHD képpel és DTS-HD Master Audio hanggal, továbbá az extrákkal, ugyancsak HD-ben), egy 28 oldalas könyvet a film történelmi hátteréről és művészeti koncepciójáról, illetve egy sorszámozott filmkockát az eredeti, 35mm-es nyersanyagból.

A kiadványokhoz a 35mm-es kópiáról készített digitális transzferét a stáb – Nemes László rendező-forgatókönyvíró, Erdély Mátyás operatőr, Zányi Tamás hangmérnök és Hajdók Gábor utómunka supervisor – személyesen felügyelte, hogy az Oscar-díjjal kitüntetett alkotás a lehető legjobb kép- és hangminőségben kerülhessen otthoni körülmények között is a nézők elé.

Röhrig Géza június 19-én, vasárnap 17 órától az Alexandra Könyvesházban (1075 Budapest, Károly körút 3/C.) várja az érdeklődőket.