Hírek

Röhrig Géza játssza Jézust Terrence Malick új filmjében

A világhírű filmrendező a Saul fiából ismert Röhrig Gézát is castingolta a The Last Planet című alkotásba.

Volt egy időszak, mikor Terrence Malick két filmje közt eltelt két évtized is. Ma már a mester gyorsabban dolgozik, és szinte minden évben kidob valami újat. Jelenleg az A Hidden Life című II. világháború idején játszódó drámája járja a fesztiválokat és gyűjt remek visszajelzéseket – Malick azonban már új projektjét tervezgeti.

A The Last Planet egy Bibliából inspirálódó történet lesz,

melyben Krisztus életének különböző állomásait mutatják be, szervesen kapcsolódva az evangéliumi írásokhoz. A Kémek hídjáért Oscar-díjban részesült Mark Rylance és a belgák első számú exportszínésze, Matthias Schoenaerts már a fedélzeten van, de Jézus szerepére Malick igencsak meglepő személyt talált.

Röhrig Géza a Saul fiában

Röhrig Géza magát Jézus Krisztust alakíthatja, mégpedig egy olyan rendezőóriás filmjében, mint Terrence Malick. Bár már közel sincs krisztusi korban az 52 éves költő, ez a szerep azonban e nélkül is olyan hatalmas megtiszteltetés és kihívás, amire érdemes lesz odafigyelni. Továbbá az is kiderült, hogy Schoenaerts Szent Péter szerepében tűnik majd fel, Rylance pedig a Sátán megtestesüléseként lép a filmvászonra.

A forgatások Rylance szerint októberben elkezdődhetnek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com