Hírek

Röhrig Géza játssza Jézust Terrence Malick új filmjében

A világhírű filmrendező a Saul fiából ismert Röhrig Gézát is castingolta a The Last Planet című alkotásba.

Volt egy időszak, mikor Terrence Malick két filmje közt eltelt két évtized is. Ma már a mester gyorsabban dolgozik, és szinte minden évben kidob valami újat. Jelenleg az A Hidden Life című II. világháború idején játszódó drámája járja a fesztiválokat és gyűjt remek visszajelzéseket – Malick azonban már új projektjét tervezgeti.

A The Last Planet egy Bibliából inspirálódó történet lesz,

melyben Krisztus életének különböző állomásait mutatják be, szervesen kapcsolódva az evangéliumi írásokhoz. A Kémek hídjáért Oscar-díjban részesült Mark Rylance és a belgák első számú exportszínésze, Matthias Schoenaerts már a fedélzeten van, de Jézus szerepére Malick igencsak meglepő személyt talált.

Röhrig Géza a Saul fiában

Röhrig Géza magát Jézus Krisztust alakíthatja, mégpedig egy olyan rendezőóriás filmjében, mint Terrence Malick. Bár már közel sincs krisztusi korban az 52 éves költő, ez a szerep azonban e nélkül is olyan hatalmas megtiszteltetés és kihívás, amire érdemes lesz odafigyelni. Továbbá az is kiderült, hogy Schoenaerts Szent Péter szerepében tűnik majd fel, Rylance pedig a Sátán megtestesüléseként lép a filmvászonra.

A forgatások Rylance szerint októberben elkezdődhetnek.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya