Hírek

Rókamentő alapítványt támogatnak A róka című film bevételeiből

A róka című osztrák film útját természetfotós kiállítás és premier előtti vetítések is kísérik.

Március 7-én érkezik a hazai mozikba A lehetséges világok legjobbika rendezője, Adrian Goiginger új filmje, A róka. A igaz történeten alapuló film premierjét Radisics Milán fotográfus rókás képeiből nyíló kiállítás és premier előtti vetítések kísérik. A jegyeladási bevételből a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution a Rókales Alapítvány rókamentő tevékenységét támogatja.

A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú (Simon Morzé) mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki mellé szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti. Az alkotás bensőséges film a hűségről és a megbékélésről egy ellenállhatatlanul aranyos rókával a „főszerepben” – ígéri a magyar forgalmazó sajtóközleménye.

A filmet premier előtt is vetítik: március 1-jén a 19 órai vetítést követően a film nagykövetével, Juhász Noémivel, Reynard, a csodás pomerániai gazdájával beszélgethetnek az egybegyűltek az emberek és állatok különleges kapcsolatáról a Cinema City Allee mozijában; míg március 7-én 19 órakor lesz vetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol Radisics Milán természetfotóst lehet faggatni Roxyval, a rókával való találkozásáról. A Roxyról készült fotósorozat kiállításként a beszélgetést követő hetekben is várja a látogatókat az Uránia mozi kávézójában.

Hazánkban úttörő munkát végez ember és állat kapcsolatával és a vadállatokkal kapcsolatban a Rókales Alapítvány, élén Kurunczi Norberttel. A szervezet az emberi tevékenység során megsérült és árván maradt rókák mentésére és gondozására, valamint az ismeretterjesztésre fókuszál – hiszen fontos tudni, hogy a rókák, bármilyen szépnek és aranyosnak tűnnek is, vadállatok, akiket a legjobb békén hagyni. A nézők a forgalmazó jóvoltából most minden A róka című filmre megváltott mozijeggyel 111 forinttal támogatják az alapítvány tevékenységét.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com