Hírek

Roland Emmerich a Holdat is lehozza az égről – Moonfall előzetes

Moonfall_Halle-Berry-John-Bradley-Patrick-Wilson

Már látható Roland Emmerich bolygóméretű új filmje, a Moonfall előzetese. Az ízelítő megmutatja mekkora léptékű sci-fi-re kell számítanunk.

Legtöbbünkre Alfred Hitchcock Madarakja képes a frászt hozni a teljesen hétköznapi madársereggel. Hasonló műveletre készül egy hasonlóan legendás (de azért teljesen különböző) rendező a Holddal.

Roland Emmerich Moonfall című filmjében a Fölre nem más, mint annak Holdja jelenti a legnagyobb veszélyt.

A függetlenség napja és a 2012 a katasztrófafilm műfaját meghatározó rendezője 2022-ben egy még vadabb elképzeléssel érkezik.

A Moonfall képsorain hirtelen és különösebb magyarázat nélkül egy rejtélyes erő elmozdítja a Holdat a pályájáról a Föld felé, amivel világméretű katasztrófák sora veszi kezdetét. Mielőtt a mindennek véget vető ütközés bekövetkezne, egy bátor csapat indul el a Földről, hogy megállítsa a hozzánk legközelebbi (és rakoncátlanul egyre közelebb kerülő) égitestet. A csapat feladata, hogy megküzdjön az ismeretlen erővel, ami megkérdőjelezi mindazt, amit tudunk a Holdról, az univerzumról, és saját magunkról is.

A most közzétett előzetesben láthatjuk a szereplőgárda nagy részét, akik bár nem beszélnek, egyértelmű, hogy a döbbent apró emberi lény és a merész világmegmentő hős tulajdonságait váltogatják. A Moonfallban szerepel Halle Berry, Patrick Wilson, Michael Peña, John Bradley, Charlie Plummer és Donald Sutherland is. A rövid ízelítőben megmutatja magát a különös erő is, ami a rendező elmondása szerint nem földönkívüli eredetű.

„Aki szereti a filmjeimet, ezt is szeretni fogja. Teljesen olyan, mint a 2012 és A függetlenség napja. A kettő keveréke földönkívüli elemek nélkül. Van egy nagy csavar egy ponton, de azt nem akarom lelőni” – idézi a rendezőt a MovieWeb.

Emmerich ráadásul lehetséges folytatásokat is lát a jövőre érkező filmben. Elmondása szerint A függetlenség napja folytatása is csak a stúdió kezdeményezésére készült, ő idáig csak egymagában álló filmeket készített. Hogy mennyire lesz lehetősége folytatni a gigászi science fictiont, azt a fogadtatás fogja eldönteni, amihez jókora irónia is fog kelleni. Pontosan úgy, ahogy az eddigi legtöbb Emmerich filmhez.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.