Hírek

Róma 2018: Martin Scorsese életműdíjat kap, Sigourney Weaver találkozót ad a fesztiválon

Illusztris vendéglistával, Peter Sellers-retrospektívvel és Marcello Mastroianni-kiállítással várja a Római Filmfesztivál az érdeklődőket októberben.

Életműdíjat kap a Római Filmfesztiválon Martin Scorsese. A rendező egy interjún is részt vesz majd, ahol a karrierjéről és az olasz filmművészetről faggatják az október 18-28. között megrendezett fesztiválon – írja a Deadline.

Scorsese egy restaurált olasz filmklasszikust is bemutat majd, amelynek a címét még nem hozták nyilvánosságra, majd erről az alkotásról is beszélgetni fog Antonio Monda fesztiváligazgatóval.

Az életműdíját Paolo Taviani rendező fogja átadni.

A fesztivál Close Encounters interjúprogramjának Sigourney Weaver, Giuseppe Tornatore (a Cinema Paradiso rendezője), a forgatókönyvíró Pierre Bismuth, az olasz operatőrök, Luca Bigazzi és Arnaldo Catinari, illetve az olasz vágók, Giogiò Franchini és Esmeralda Calabria lesznek a vendégei.

A fesztivál már a programból is nyilvánosságra hozott néhány címet. Ott lesz a Notti Magiche Paolo Virzìtől (aki tavaly Velencében mutatta be a The Leisure Seekert), retrospektív vetítéseket tartanak Peter Sellers és Maurice Pialat francia rendező munkáiból, felújítva mutatják be az Italiani Brava Gente (magyar címén Keletre meneteltek) című filmet Giuseppe De Santistól, illetve kiállítást rendeznek Marcello Mastroianniról.

A Római Filmfesztivál teljes programját október 5-én hozzák nyilvánosságra.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com