Hírek

Romantikus macskaland készül, forog a Cicaverzum

Szeleczki Rozália első mozifilmje, a Cicaverzum már második hete forog Budapesten – írja a Nemzeti Filmintézet sajtóközleménye. A Filmintézet támogatásával készülő abszurd szerelmi háromszög történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg.

A Cicaverzum (korábban Cicavízió) egy harminc éves lányról, Fániról (Törőcsik Franciska) szól, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska (Patkós Márton). Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. De mit szól ehhez Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

Szeleczki Rozália rendező kiemelte: A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal szerintem különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Azért fontos nekem ez a film, mert ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni. Bízom benne, hogy az alkotótársakkal közösen egy olyan világot teremtünk, ahova jó egy kicsit elutazni. A Rozgonyiné című rövidfilmem óta tervezem, hogy Törőcsik Franciskával újra együtt dolgozzunk, Fáni karakterét a kezdetektől fogva vele képzeltem el.”

A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófi költővel közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő és Kiss Tibi zenész is látható lesz, igazi sztárparádéra készülhetnek a nézők.

A Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zenéjét Czitrom Ádám szerzi.

Iványi Petra producer szerint: „A Cicaverzum egy kortárs mese, finom humorral teremt egyensúlyt a vígjáték és a dráma között, de a romkom műfaján is csavar egy nagyot. Rozi egy rendkívül izgalmas rendező, egyedi víziókkal, és megvan benne a filmkészítéshez szükséges állhatatosság is.”

A film fejlesztése a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában valósult meg, az RTL Magyarország koprodukciójában készül és a Fórum Hungary forgalmazza.

A Cicaverzum 2023-ban lesz látható a magyar mozikban.

A cikk a Filmtekercs.hu gyakornoki programjának keretében készült.

Erdei Róbert Bence

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com