Hírek

Ron Howard menti meg a Han Solo-filmet

Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)
Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)

Ron Howard rendezi a bajba került, új Star Wars-történetet.

Mint tegnap megírtuk, Phil Lord és Chris Miller, az egyelőre cím nélküli Han Solo-film rendezői elveszítették munkájukat a producerekkel vívott háború miatt. Az új rendező személyéről akkor még csak pletykák voltak: a Lucasfilm állítólag Ron Howardot, esetleg Joe Johnstont (Jumanji, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) szemelte ki a film új rendezőjeként, de ezt az információt még senki sem erősítette meg.

Ma napvilágot látott a hír: Ron Howard rendezi a Han Solo-filmet. Howard rutinos, erős rendezőnek számít; a fantasztikus Apollo 13 és a rendezői Oscart érő Egy csodálatos elme mellett A Da Vinci-kódot, az Infernót, a Frost/Nixont, A Grincset, s legutóbb a csodás hangulatú, ám pénzügyileg nagyot bukott A tenger szívébent rendezte.

 

A még cím nélküli Han Solo spinoff szokatlanul későn, a forgatás negyedik hónapjában veszítette el rendezőit. Ron Howardnak most pár heti rendes forgatással, öt heti, nyárra tervezett pótforgatással és az utómunkákkal kell beérnie, hacsak a stúdió nem vállal újabb költséges újraforgatásokat és kiegészítéseket. Kérdés, hogy az elküldött rendezőpáros jeleneteiből mennyit használhat majd fel az új direktor: ha csakugyan alapvető hangnembeli problémák vannak velük, a film még nagyobb bajba is kerülhet.

A Phil Lord és Chris Miller páros a 21 Jump Street és A Lego-kaland megalkotásával tett szert akkora hírnévre, hogy meghívják őket a Star Wars univerzum egyik legizgalmasabb része, a jövőre érkező Han Solo-film rendezésére. Kirúgásuk oka állítólag csakugyan „kreatív nézetkülönbség” volt: Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője (George Lucas kijelölt utódja) és Lawrence Kasdan executive producer állítólag nem nézte jól szemmel Lord és Miller stílusát. A rendezőpáros megengedte a forgatókönyvtől való eltérést és bátorította az improvizációt, a film hangnemét pedig olyan komolytalanra vették, ami Kennedy és Kasdan szerint nem egyezett a Star Wars házi szabályaival.

Vajon megmenti Ron Howard a Han Solo filmet? Mi igazán kíváncsian várjuk majd az eredményt, és hogy hány rendező milyen módon lesz feltüntetve a 2018 decemberében vászonra kerülő Star Wars filmben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com