Hírek

Rosamund Pike, az idősotthonok réme – I Care a Lot előzetes

Elképesztően izgalmas előzetest kapott a Netflix új thrillere, az I Care a Lot (Fontos vagy nekem), amelyben az angyali mosolyú, de ördögien gonosz Rosamund Pike karaktere a törvényes képviselő álcája mögé bújva semmizi ki idős kiszemeltjeit.

Marla Grayson (Pike) egy olyan nőt alakít, aki idősek otthonába helyez szépkorú és vagyonos embereket – akár szükségük van erre, akár nem, majd sokat érő ingóságaikból szépen kifizeti saját magát. A tisztességtelen üzletből Marla az évek során dollármilliomossá vált. Egy napon azonban egy olyan, szokás szerint ártatlannak tűnő idős hölgyet (Dianne Wiest) választ célpontjául, akiről szép lassan kiderül: talán még veszélyesebb, mint Marla. Kapcsolatban áll ugyanis egy gengszterrel (Peter Dinklage!), aki mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsa Pike-ot, bármi áron.

A kegyetlenségből várat építő és mások tönkretételén megedződött Marla azonban született ragadozónak vallja magát, így beszáll a „játékba”.

Már nem kell sokat aludnunk a premierig, az I Care a Lot február 19-én érkezik a Netflixre. Addigis íme a magyar feliratos előzetes, amit semmiképp nem éri meg kihagyni:

Az előzetes egy egyedi, szórakoztató és egyben feszült, thriller-elemekben gazdag fekete vígjátékot ígér. A filmet a Torontói Filmfesztiválon mutatták be, ahol komoly elismeréseket zsebelt be – különösen Rosamund Pike játékát dicsérték, aki a Holtodiglan szerepe után ismét egy velejéig romlott, atipikus főgonoszt alakít. A J Blakeson (Az 5. hullám, Lőpor) rendezte I Care a Lot-ban szerepel még többek között Eiza González mint Rosamund Pike szeretője és üzlettársa, Chris Messina, Damian Young és Alicia Witt.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.