Hírek

Rosamund Pike, Vincent Cassel és Daniel Brühl is szerepelhet egy közelgő akció-thrillerben

rosamund pike Bár egyelőre nem megerősített információ szerint, de úgy néz ki, az Entebbe címet viselő igaz történetet feldolgozó alkotás összehozza Rosamind Pike-ot, Vincent Casselt és Daniel Brühlt. Az alkotást José Padilha rendezi – írja a comingsoon.net.

A megtörtén eseten alapuló film forgatókönyvét Greg Burke (’71) írja, a történet pedig egy 1976-os terrorakciót dolgoz fel. Egy júniusi napon két terrorista túszul ejtett közel 250 utast egy Air France járat fedélzetén. Az elkövetők átvették az irányítást a gép felett és azt az ugandai Entebbe Repülőtéren tették le. Követelésképpen 50 bebörtönzött palesztin kiengedését akarták a túszokért cserébe.

Az alkotást az a José Padilha rendezi, aki korábban az Elit halálosztók 1-2-t, a legújabb Robotzsarut, a Rio, szeretleket, illetve két Narcos részt is elkészített.

Hogy a film pontosan mikor is kerül a mozikba, azt egyelőre nem tudni, de mi reménykedünk, hogy a szereplőgárda meglévő tagjai megmaradnak a projektnél. Az biztos, hogy hármuk közül Pike jelenleg a legelfoglaltabb, hiszen két filmje is éppen a forgatásnál (High Wire Act, Histiles), míg másik kettő (HHhH, A United Kingdom) az utómunkálatoknál, és szintén másik kettő (Guernsey, The Bends) az előmunkálatoknál jár.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.