Hírek

Rosario Dawson alakítja Ahsoka Tanot a The Mandalorian 2. évadában

Ahsoka Tano Rosario Dawson

Az ezerarcú színésznő a Star Wars: A klónok háborúja egyik legkedveltebb figuráját, Ahsoka Tanót kelti életre.

Már javában tartanak a The Mandalorian 2. évadának előkészítő munkálatai. A Variety  értesülései szerint a stábhoz frissen csatlakozott számos kultuszfilm közkedvelt színésznője, Rosario Dawson, aki azt a karaktert fogja alakítani, akinek nevére az animációs sorozat rajongói bizonyosan felkapják a fejüket.

Tano Anakin Skywalker tanítványa, és az egyik kulcsszereplő volt a A klónok háborújában. Egy Ashley Ecksteinnel a SyFyWire-on közzétett interjúból kiderül, hogy eredetileg a hatodik évadban is szerepelt volna Ahsoka, ám ekkor elkaszálták a sorozatot. Most viszont a nyolcrészes hetedik évadban méltó lezárást kap Ahsoka története

– Eckstein szerint legalábbis. Az animált széria utolsó évada jelenleg is fut a Disney+-on.

A The Mandalorian a Birodalom bukása és az Első Rend megjelenése közötti időszakban játszódik. Főhőse, Mando (Pedro Pascal) a galaxis külső peremén, az Új Köztársaság hatalmától távol teljesíti küldetéseit. Az első évadban Mando rátalál a sorozat ikonikussá váló aprócska szereplőjére, az időközben Baby Yodává keresztelt lényre, és gondjaiba veszi.

Azt izgalmas lesz látni, hogy Tano karaktere hogyan fog illeszkedni a történetbe, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy A klónok háborúja eseményei jóval korábban zajlanak.

A The Mandalorian volt egyébként az első olyan sorozat a Disney+ kínálatában, amely a Star Wars univerzumában játszódik. Tervben van egy Cassian Andor-sorozat, mely a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet egyik főhősének eredettörténete lesz Diego Luna főszereplésével. Emellett várható majd a január végén bizonytalan időre leállított Obi-Wan Kenobi sorozat is Ewan McGregorral az élen.

A The Mandalorian sorozat producerei: Jon Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy és Colin Wilson. Az 1. évad rendezői között szerepelt Filoni, Taika Waititi, Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa és Deborah Chow, akiket az Obi-Wan sorozat irányítására is felkértek.

Hogy mikor jön a második évad, még nem tudni. A tervek szerint ősszel.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya