Hírek

Rose Bryne, Craig Gillespie és a ’80-as évek aerobic őrülete – Physical előzetes

Physical

Az Apple TV+-ra érkező 10 részes minisorozat, a Physical egyik rendezője az Én, Tonya, a Plasztik szerelem és a hamarosan érkező Cruella direktora, Craig Gillespie. A főszerepet Rose Byrne játssza, aki egy kettős életet élő, aerobicért megvesző háziasszony bőrébe bújik.

Már csupán az egyperces ízelítő alapján egyértelművé válik, hogy a Physical-ben Rose Byrne maga a megtestesült ’80-as évek. Karakterét több mint valószínű, hogy Jane Fonda és Olivia Newton-John ihlette (utóbbira már a cím is utal). A nagy haj, a jellegzetes szettek, a neonszínek -és fények, de legfőképpen az e rövidke idő alatt felcsendülő legalább négy korabeli és máig hatalmas sláger mind-mind arról tanúskodik, hogy ebben a sorozatban

mindent töményen megkapunk majd, ami a ’80-as évekről csak eszünkbe juthat.

A fél órás részekből felépülő miniszériának központi figurája Sheila Rubin (Byrne), aki egy látszólag kötelességtudó, csöndes háziasszony, aki férjével és gyerekeivel él a ’80-as évek idilli San Diego-jában. Sheila mindenben támogatja kenyérkereső férjét, ám a zárt ajtók mögött megvannak a maga titkai és saját vágyai. És legfőképpen: saját szenvedélye a köztudatba frissen berobbanó mozgásforma, az aerobic képében – írja a Deadline.

A széria elsősorban fekete komédiaként határozza meg magát, de a leírás alapján drámai fordulatokra is számíthatunk. Sheila ugyanis az aerobicot nem csupán hobbinak tekinti, hanem kitörési lehetőségnek is megszokott életéből, amivel nem teljesen elégedett. Szenvedélyét, tehetségét és a videokazetták egyre növekvő elterjedését kiaknázva egy akkoriban radikálisnak számító döntést hoz: saját vállalkozásba kezd.

A sorozat showrunnere és írója, Annie Weisman filmproducer, akinek nevéhez olyan műsorok fűződnek, mint a Született feleségek és az Almost Family. Az epizódokat Craig Gillespie mellett Liza Johnson (Elvis & Nixon; Hateship, Loveship) és Stephanie Laing (Irreplaceable You) rendezi. Utóbbi executive producere is a sorozatnak, akárcsak Rose Byrne. Az első három rész június 18-án érkezik az Apple TV+-ra.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com