Hírek

Megjelent Reisz Gábor Rossz versek című filmjének előzetese

reisz gabor rossz versek sajtonap 4

Nyilvánosságra került a Rossz versek trailere, amely minden eddiginél többet mutat meg Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotójának új rendezéséből.

„Régen minden jobb volt, vagyis azt hiszem, boldog voltam” – mondja a főhős, Merthner Tamás, akit a rendező, Reisz Gábor alakít.

A harmincas évei elején járó férfi, miután párizsi ösztöndíját töltő barátnője elhagyja, rádöbben, hogy lekésett valamiről, amire egész életében várt: fiatalon egészen másként képzelte az életét. „Nem ez volt a terv” – fogalmaz Tamás, és hogy megértse, hol rontotta el, alámerül a múltjában, így sorra tűnnek fel fiatalkori énjei: gyermekként, kiskamaszként, és már majdnem felnőttként is látjuk, a megoldásra azonban egyelőre így sem derül fény. Az előzetesben a személyes történeten, Tamás szerelmén, családján és barátain túl a környezet, az elmúlt harminc év Magyarországa is megjelenik.

„A zene ritmusa határozza meg a képeket” – mondta el Gorácz Vanda, a trailer vágója.

„Reisz Gábor, aki a film társ-zeneszerzője is egyben, az előzeteshez egy jól körülhatárolható, komplett zenei anyagot segített létrehozni. A történet alapján az előzetes könnyen elmehetett volna egy szerelmes film irányába, mi azonban inkább a felnőtté válás, az »így jöttem« üzenetét szerettünk volna megfogalmazni, és fontos volt, hogy a film plakátján szereplő jelenet is megjelenjen a trailerben” – tette hozzá Gorácz Vanda. Elárulta, különleges helyzetben voltak az előzetes készítésekor, hiszen a trailerek legtöbb esetben a kész film alapján születnek, ők azonban a rendezővel a nyersanyaghoz nyúlhattak vissza, így minden szempontból a film világához hű beharangozó készült.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..