Hírek

Rövid időre visszatér a Rocky Horror Show a londoni színpadra

rocky_horror_picture_show_movie_image_tim_curry_01Két hét és egy gálaelőadás erejéig visszatér a Rocky Horror Show a londoni színpadra: az 1973-ban a brit fővárosban bemutatott darabot, amely alapján két évvel később a The Rocky Horror Picture Show című világhírű film készült, szeptember 11. és 26. között játssza a Playhouse Theatre.

Az újbóli bemutató tisztelgés az idén 40 éves film előtt. A produkcióban narrátorként az alkotó, Richard O’Brien is részt vesz, csakúgy, mint a brit színház világ jól ismert személyiségei, köztük Stephen Fry.

A szervezők eredetileg 11 előadást terveztek, de miután ezekre három nap alatt az összes jegy elkelt, beiktattak még nyolcat. Ezekre péntek délelőttől lehet belépőt váltani.

Szeptember 17-én az Amnesty International emberi jogi szervezettel együttműködve gálaestet tartanak, az aznapi előadást szerte Nagy-Britanniában és Európában élőben sugározni fogják a mozik. Az összefogás célja, hogy támogassák Ihar Cikhanyuk fehérorosz drag queent, akit rendőrök megvertek, amiért a homoszexuálisok jogaiért kampányolt.

A Rocky Horror Show ünnepli a szólásszabadságot, amely az Amnesty International munkájának egyik alapköve” – jelentette ki Akita Hancock, a jogvédő szervezet különleges eseményeinek felelőse.

Noha az 1975-ös film bemutatásakor megbukott a jegypénztáraknál, később világszerte kultikussá vált. Több országban, például az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában még mindig vetítik, és gyakoriak a közönségtalálkozók.

A műről a Royal Albert Hallban is megemlékeznek, a patinás koncertteremben október 27-én adják elő a darabot, amellyel aztán nagy-britanniai turnéra indulnak az alkotók. Az első állomás Brighton lesz december 17-én.