Hírek

Rövidfilm készült a The Green Knight mellé – itt az előzetes

Az Oak Thorn & the Old Rose of Love című rövidfilm a The Green Knight gyűjtői Blu-ray kiadásában kap helyet.

David Lowery 2021 egyik legnagyszerűbb filmjét alkotta meg a The Green Knight-tal, amely Sir Gawain Arthur-legenda-beli történetének adaptációja – és a magyar mozikat sajnos elkerülte. Lowery most visszatért Camelot világához az Oak Thorn & the Old Rose of Love (Tölgytüske és a szerelem öreg rózsája) című rövidfilmmel, amely az eredeti film gyűjtői kiadású Blu-ray-éhez készült – írja az IndieWire.

A 20 perces filmben Jackie Earle Haley és Sylvia Hoeks alakítja a két főszereplőt, két nagy tudással rendelkező lényt, akik elkezdik megosztani egymással az ismereteiket. Bár a történetnek nincs szorosan köze a The Green Knight-hoz, amelyben Dev Patel játszotta Gawaint, a film ugyanabban a gyönyörűen megalkotott Camelotban játszódik, amelyet Lowery eredeti filmjében láthattunk, és szintén egy Arthur-mondán alapul.

Lowery idén nyáron forgatta le a kisfilmet, és egy Collidernek adott interjújában elmondta, hogy az soha nem fog legálisan online megjelenni. „Már korábban is fontolgattam, hogy adaptáljam ezt a történetet, és miközben azon gondolkodtunk, hogyan tehetnénk a Blu-ray-t extra különlegessé, úgy gondoltam, jó lenne, ha lenne egy kiegészítő film is a lemezen. Imádom a fizikai médiát, és tetszett az ötlet, hogy legyen ez a rövidfilm, amely soha nem jelenik meg az interneten, amely mindig csak a nagyvásznon vagy ezen a lemezen lesz elérhető. Biztos vagyok benne, hogy valaki rögtön rippeli, de elméletileg ez a rövidfilm kizárólag fizikai tárgyként létezik.”

A The Green Knight gyűjtői kiadása előrendelhető az A24 online áruházában.

A Blu-ray a kisfilm mellett tartalmaz egy audiokommentárt Lowerytől, egy kulisszák mögé vezető dokumentumfilmet a forgatásról, egy rövid dokumentumfilmet a film zenéjéről, a film VFX-eit és jelmezeit feltáró featurette-eket, valamint törölt jeleneteket. A Blu-rayhez egy könyv is tartozik, amely a Sir Gawain és a zöld lovag költemény egy részletét tartalmazza Lowery megjegyzéseivel, valamint Malgosia Turzanska, a film tervezőjének jelmezvázlatait. A kiadvány november 30-tól lesz kapható.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com