Hírek

Ilyen még nem volt: magyar film nyitja a luxemburgi filmfesztivált

Most először magyar film, a Filmalap által finanszírozott Ruben Brandt, a gyűjtő nyitja meg a 2018. október 4. és 21. között megrendezendő CinEast Fesztivált Luxemburgban. Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező a James Bond-filmek hangulatát idéző alkotásáról a nemzetközi sajtó is elismeréssel nyilatkozik, a magyarországi elővetítések pedig teltházzal futottak.

Az évente több mint 10 000 látogatót vonzó, 18 napon át tartó, a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxemburgi CinEast Fesztivál most először magyar film nyitja meg, a Ruben Brandt, a gyűjtőt választotta idei nyitófilmjévé. A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező alkotásának híre bejárta a nemzetközi sajtót.

„Miközben Krstić különösen jó a noir-atmoszféra (jazzes, füsttel töltött merülések, baljós árnyékok és Mike Hammer filmekre való utalások) megteremtésében, a nagy oktánszámú akciókban is remekel” – írja a Variety.

„Milorad Krstić új filmje az egyik legjobb európai animációs film a 2003-as Belleville randevú óta.” – vélekedik a Cineuropa.

Hosszú évek óta nem készült egészestés animációs film hazánkban. A Ruben Brandt, a gyűjtő létrehívott egy olyan – több mint 100 szakemberből álló – magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. Az animációs akcióthriller zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

Itthon legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, ahol a közönség az alkotókkal is találkozhat majd. A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya