Hírek

Ilyen még nem volt: magyar film nyitja a luxemburgi filmfesztivált

Most először magyar film, a Filmalap által finanszírozott Ruben Brandt, a gyűjtő nyitja meg a 2018. október 4. és 21. között megrendezendő CinEast Fesztivált Luxemburgban. Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező a James Bond-filmek hangulatát idéző alkotásáról a nemzetközi sajtó is elismeréssel nyilatkozik, a magyarországi elővetítések pedig teltházzal futottak.

Az évente több mint 10 000 látogatót vonzó, 18 napon át tartó, a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxemburgi CinEast Fesztivál most először magyar film nyitja meg, a Ruben Brandt, a gyűjtőt választotta idei nyitófilmjévé. A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező alkotásának híre bejárta a nemzetközi sajtót.

„Miközben Krstić különösen jó a noir-atmoszféra (jazzes, füsttel töltött merülések, baljós árnyékok és Mike Hammer filmekre való utalások) megteremtésében, a nagy oktánszámú akciókban is remekel” – írja a Variety.

„Milorad Krstić új filmje az egyik legjobb európai animációs film a 2003-as Belleville randevú óta.” – vélekedik a Cineuropa.

Hosszú évek óta nem készült egészestés animációs film hazánkban. A Ruben Brandt, a gyűjtő létrehívott egy olyan – több mint 100 szakemberből álló – magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. Az animációs akcióthriller zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

Itthon legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, ahol a közönség az alkotókkal is találkozhat majd. A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya