Hírek

Animációs Oscarunk úgyis régen volt, a Ruben Brandt változtathat ezen

A Ruben Brandt, a gyűjtőt máris Oscar-esélyesként emlegetik a szaklapok!

Azt már tudjuk néhány hete, hogy a Locarnói és a Szarajevói Filmfesztiválon is sikerrel vetített új magyar animációs noir amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics vásárolta meg. Most azonban nagyon úgy tűnik, a stúdió azonnal mozgásba is lendült, legalábbis erre enged következtetni, hogy a neves amerikai szaklap, a

The Hollywood Reporter már az Oscar öt legnagyobb esélyese között emlegeti Milograd Krstic alkotását,

amelyhez többek között Hámori Gabriella és Kamarás Iván kölcsönözte a hangját. Persze addig még nagyon sok idő van hátra, de a Sony híresen jó Oscar-stratéga, és ha a kritikusok is a film mögé állnak, bármi előfordulhat.

Különösen úgy, hogy olyan neves társaságok, mint a New York-i vagy a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége a saját díjátadóikon szeretnek odaállni kisebb animációs alkotások mellé a szokásos évi Pixar/Disney produkciók helyett, így egyengetve ezek útját az Oscarig.

Az animációs krimi egy rablássorozatról szól, melynek során a tettesek a világ leghíresebb múzeumaiból lovasítanak meg értékes festményeket. Egy washingtoni nyomozó ered a nyomukba, ám az ő élete is veszélybe kerül, mikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába.

Az amerikai lap szakértője szerint a Ruben Brandt, a gyűjtő olyan alkotások társaságában küzdhet majd az aranyszoborért, mint a Hihetetlen család második része vagy A kutyák szigete.

A film hivatalos magyar premierje 2018. november 15-én lesz.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com