Hírek

Ruby Rose-t meg kellett műteni a Batwoman forgatása miatt

A Batwoman címszereplője kénytelen volt kés alá feküdni a készülő sorozat kaszkadőrjelenetei miatt.

Ruby Rose, az xXx: Újra akcióban és a John Wick: 2. felvonás sztárja egy Instagram posztban osztotta meg a rajongóival, hogy néhány hónapja orvosi beavatkozáson esett át a Batwoman forgatása után. A színésznőnél porckorongsérv alakult ki néhány kaszkadőrmunkát igénylő jelenet miatt. A műtétre azért volt szükség, mert a két érintett csigolya könnyen okozhatta volna a színésznő lebénulását.

A Batwoman főszereplője ezt nemcsak egy egyszerű szöveges posztban adta a rajongók és a világ tudtára, hanem egy több mint három perces videót is megosztott a műtétről. A megtekintést csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A Variety beszámolója és Rose kommentárja szerint a videó azért volt indokolt, mert szerette volna végig látni, hogy mi történik. Rose utalt arra A Grace klinika epizódra, mikor egy törlőkendőt felejtettek a páciensben. A színésznő továbbá megköszönte orvosának, hogy munkájával elősegítette, hogy folytatni tudja azt, amit a legjobban szeret. Ez jelenleg a Batwoman forgatását jelenti.

A legújabb DC szuperhőssorozat premierdátuma október 6. és a CW amerikai televíziótársaság nézői láthatják először. Batwoman annak a szuperhőscsapatnak lesz a tagja, akik mindannyian a CW égisze alatt jutnak el a tévénézőkhöz. Rose már szerepelt is Batwomanként, azaz polgári nevén Katherine Kane-ként a Supergirlben, A zöld íjászban és a Flash – A Villámban is.

Az önálló Batwoman sorozatban leszbikus szuperhős egyébként nem egyezik meg Batgirl karakterével.

A karakter eddigi összes megjelenésében egy módos gothami nő, aki (egy másik szuperhősre kísértetiesen hasonló módon) denevérjelmezben harcol a bűnözés ellen.

A szuperhőst még 1956-ban Bob Kane (a férfi Batman megalkotója is) és Sheldon Moldoff találta ki, Edmond Hamilton segítségével. Eredeti céljuk a karakterrel, hogy a köpenyes igazságosztó szerelmeként csökkentsék a Batman képregények homoszexualitással kapcsolatos vádjait. A 21. században a karakter változásai után pedig – a kitalálók törekvéseire nézvést ironikus módon –egy LMBTQ szerepelőt láthatunk a közelgő sorozatban.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com