Hírek

Rupert Grint képtelen a harmadik résznél tovább nézni a Harry Pottert

A színész keményen küzd, hogy levetkőzze Ron Weasley szerepét, ám ez nem túl könnyű úgy, hogy még ma is mindenki erről kérdezi őt.

Rupert Grint tíz évet áldozott a Harry Potterre az életéből, köztük a gyerekkora tetemes részét – utoljára hét éve alakította Ron Weasley-t a Halál ereklyéi második részében. Vajon elég idő telt már el a filmek óta ahhoz, hogy szívesen nézze vissza magát élete leghíresebb szerepében? A színész a Cinemablendnek azt nyilatkozta, hogy még nem igazán:

„Az első részek rendben vannak. Azóta elég idő telt el. El tudom vonatkoztatni magamat attól a gyerektől. A Bölcsek kövét nemrég láttam először a premier óta, és élveztem. De az újabbakat nem nézem meg. Az azkabani fogolynál tovább nem tudok menni.”

Rupert Grint az utóbbi időben lassanként visszatért a reflektorfénybe, hiszen olyan tévésorozatokban vállalt szerepet, mint a Sick Note, az új Blöff vagy legújabban Az ABC-gyilkosságok – ennek apropóján osztotta meg ezt a történetet is.

A most 30 éves színész azt mondta, alig emlékszik a Ron előtti életére. Minél többet játszotta a szerepet, annál inkább elveszett benne, ameddig már el sem tudta magát választani a karaktertől. Így érthető, hogy az első pár filmet szívesebben nézi vissza, hiszen akkor még nem darálta be a vörös szőnyegek, sajtókonferenciák világa és a hatalmas felelősség, ami a szereppel járt. Grint egyébként a negyedik résznél annyira besokallt, hogy a film közepén ott akarta hagyni a forgatást, a sorozat befejezte után pedig a színészettel is fel akart hagyni.

Rupert Grint jelenleg is komolyan küzd azzal, hogy elhatárolja magát a legendás szerepétől – ám ez nem megy olyan könnyen, hiszen mint látható, még a BBC-s Agatha Christie-krimi apropóján is a Harry Potterről kérdezték. A színész egyébként hamarosan M. Night Syamalan pszichothriller-sorozatában is látható lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com