Hírek

A Páncélba zárt szellem rendezője dirigálja az Alapítvány-sorozatot

Rupert Sanders irányítja az Apple TV+ legnagyobb dobásának ígérkező szériája pilot epizódjának készítését, és vélhetően az egész sorozatot ő fogja rendezni – értesült róla a deadline.com.

Miután tavaly kiderült, hogy hogy az Apple saját streamingen alapuló digitális szolgáltatást fog indítani, tavasszal az is kiderült, hogy az ősszel startoló projekt az AppleTV+ névre hallgat. Többek között saját gyártású sorozatokkal, valamint filmekkel próbál majd előfizetőket toborozni az ugyancsak nemsokára induló Disney+, az NBC Universal Peacock-ja, valamint a Warner Media hatókörébe tartozó HBO Max árnyékában.

Isaac Asimov sci-fi klasszikusa, az Alapítvány-trilógia nagyszabású adaptációjának híre jó ideje lázban tartja a műfaj rajongóit.

Most egy újabb fontos információt dobtak be a köztudatba.

Apple TV+

Rupert Sanders ( Hófehér és a vadász, Páncélba zárt szellem)

első megbízatása ez sorozatrendezőként, és eleddig más minőségben sem dolgozott még televíziók számára.

Az Apple  TV+ szérájának alapja Asimov műfaji mérföldkőnek számító trilógiáján alapul. A sorozat főbb karaktereit Lee Pace (A hobbit-trilógia, Marvel kapitány) és Jared Harris (Csernobil) alakítják a pilotban.

Sanders 2017-ben rendezett utoljára (Páncélba zárt szellem), azóta várakozó állásponton volt. Nagyon örül a felkérésnek, ugyanis kedvenc műfaja a sci-fi, Asimov műveit pedig különösen kedveli.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya