Hírek

A Páncélba zárt szellem rendezője dirigálja az Alapítvány-sorozatot

Rupert Sanders irányítja az Apple TV+ legnagyobb dobásának ígérkező szériája pilot epizódjának készítését, és vélhetően az egész sorozatot ő fogja rendezni – értesült róla a deadline.com.

Miután tavaly kiderült, hogy hogy az Apple saját streamingen alapuló digitális szolgáltatást fog indítani, tavasszal az is kiderült, hogy az ősszel startoló projekt az AppleTV+ névre hallgat. Többek között saját gyártású sorozatokkal, valamint filmekkel próbál majd előfizetőket toborozni az ugyancsak nemsokára induló Disney+, az NBC Universal Peacock-ja, valamint a Warner Media hatókörébe tartozó HBO Max árnyékában.

Isaac Asimov sci-fi klasszikusa, az Alapítvány-trilógia nagyszabású adaptációjának híre jó ideje lázban tartja a műfaj rajongóit.

Most egy újabb fontos információt dobtak be a köztudatba.

Apple TV+

Rupert Sanders ( Hófehér és a vadász, Páncélba zárt szellem)

első megbízatása ez sorozatrendezőként, és eleddig más minőségben sem dolgozott még televíziók számára.

Az Apple  TV+ szérájának alapja Asimov műfaji mérföldkőnek számító trilógiáján alapul. A sorozat főbb karaktereit Lee Pace (A hobbit-trilógia, Marvel kapitány) és Jared Harris (Csernobil) alakítják a pilotban.

Sanders 2017-ben rendezett utoljára (Páncélba zárt szellem), azóta várakozó állásponton volt. Nagyon örül a felkérésnek, ugyanis kedvenc műfaja a sci-fi, Asimov műveit pedig különösen kedveli.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya