Hírek

Nemi erőszakkal vádolják a népszerű komikust

Szélsőséges múlttal rendelkezik Russell Brand, azonban most öt nő vádolja őt különféle szexuális visszaélésekkel, köztük elég komoly tettekkel is. A híresség mindent tagad.

A Channel 4 egy kilencvenperces dokumentumfilmben foglalja össze azt a nyomozati munkát, amely Russell Brand szexuális túlkapásairól szól, és amelyet a csatornán szeptember 17-én este mutatnak majd be. A munkában oroszlánrésze volt a The Sunday Times londoni lapnak is, amely megjelentetett egy átfogó anyagot a kutatás eredményeiről. Ebben a cikkben – és a filmben is – öt nő nyilatkozik arról, Brand milyen módon élt vissza helyzeteivel, lépett át határokat nemi értelemben. Négyen közülük ragaszkodtak az anonimitásukhoz.

Russell Brand eredetileg az MTV-n tűnt fel, majd később olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a Lepattintva vagy a Felhangolva. Dr. Senkiházi karakterét is ő szólaltatta meg a Gru-filmekben, tavaly pedig a Halál a Níluson egyik mellékfigurájaként láthattuk. Hatmillió követővel rendelkező YouTube-csatornát üzemeltet és elsősorban stand-upjai miatt ismerik napjainkban.

A Channel 4 dokumentumfilmjében elhangzó esetek 2006 és 2013 között történtek, amikor Brand a legszélesebb körben volt ismert hollywoodi pályacsúcsa miatt.

A komikus később könyvben is megemlékezett arról, mennyire szabados életet élt ekkor. A vádak közt elhangzott nemi erőszak, erőszakos orális közösülés, nyilvános meztelenkedés is. Egy beszámoló szerint az akkor 30 körüli férfi egy 16 éves lánnyal is kapcsolatban volt, amelyet utólag bántalmazónak ítél a női fél. Elmondása alapján Brand „a gyermekként” hivatkozott rá, egyszer megcsókolta a lány édesanyját, és néhanapján kérte, hogy olvasson fel neki a Lolitából mikor együtt voltak.

A komikus egykori asszisztense, Helen Berger arról számolt be, hogy általa ismert nők meztelen képeit mutogatta egykori kollégája a barátainak. A cikk mesél arról, hogy a brit női komikusok körében hírhedt volt Russell Brand viselkedése, és egymást figyelmeztették arról, vigyázzanak vele.

A vádlott egy videóban reagált gyorsan az elhangzottakra, kategorikusan tagadott mindent és kifejtette, szerinte egy lejáratókampány indult ellene közéleti megnyilvánulásai és republikánus irányba billenő véleményei miatt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com