Hírek

Russell Crowe szerepel Dennis Lehane új thrillerében, A próféta feldolgozásában

Russell_Crowe_(33994020424)

Az American Son Russell Crowe szereplésével készül a francia A próféta alapján; írója Dennis Lehane.

Ez se a leggyorsabb hollywoodi projekt: hét éve, 2013-ban írtuk, hogy Dennis Lehane írót kérte fel a Sony a Jacques Audiard 2009-es francia börtöndrámájából, A próféta című filmből készülő új feldolgozás forgatókönyvének megírására.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Próféta a 2000-es évek egyik legemlékezetesebb francia filmje: elnyerte a zsűri nagydíját is a 2009-es Cannes-i Filmfesztiválon. A film egy börtönben játszódó naturalista karriertörténet: egy írástudatlan, de tanulékony kamasz zsebtolvaj véres gengszterré válását mutatja be, háttérben a korzikai és az arab maffia közötti rivalizálással a francia alvilágban.

A feldolgozás azonban csak most kap szárnyra. Címe pedig American Son lesz, azaz „Amerikai fiú”, írja a Variety. Ami (természetesen) teljesen új környezetet és hangvételt feltételez.

Dennis Lehane forgatókönyvében a húszéves főszereplő, Mark (akinek megszemélyesítője egyelőre nincs meg) szintén egy börtönben kerül egy nagyhatalmú, kegyetlen maffiafőnök, Cesar hatása alá – Cesart játssza majd Russell Crowe. Mark egy soknemzetiségű bűnszövetkezetet épít ki és így győzi le korábbi mentorát. A film

progresszív bűnügyi eposz egy új generáció számára

– írja a stúdió.

A filmet a Paramount forgatja (miután megszerezte a Sonytól). A rendező Andrew „Rapman” Onwubolu (aki a tavalyi Blue Story című filmmel szerzett gyors hírnevet).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés