Hírek

Ryan Gosling alakítja a Holdra szálló Neil Armstrongot életrajzi filmjében

Ryan Gosling alakítja Neil Armstrong holdraszállását életrajzi filmjében

Valószínűleg kevesebbet fog táncolnRyan Gosling alakítja Neil Armstrong holdraszállását életrajzi filmjébeni és énekelni, de Ryan Gosling ismét együtt forgat Damien Chazelle-lel. A Whiplash és a Kaliforniai álom rendezőjének következő projektje, a First Man a Holdat elsőként elérő ember, Neil Armstrong életébe enged bepillantást 1961-1969 között – adta hírül a Collider.

Már 2015 telén beszélt a rendező a lehetséges biopicről, bár már akkor is tervben volt előtte a Kaliforniai álom megvalósítása. Annak elkészülte után azonban ráfordultak a holdraszállás megfilmesítésére, ami Chazelle szerint többről szól, mint Neil Armstrong landolása. „Ez a film nekünk is egy küldetés” – mondta a rendező.

Ryan Gosling tavaly fejezte be a Szárnyas fejvadász 2049 forgatását, így idén el tudja kezdeni a 20. századi amerikai történelem egyik legfontosabb eseményének megfilmesítését. A film alapja a 2005-ben, a holdraszállás 45. évfordulójára kiadott könyv, James Hansen hasonló című szerzeménye: First Man: A Life of Neil A. Armstrong.

Majd’ 50 óra interjú Armstronggal, családi és nyilvános dokumentumok, kutatások járultak hozzá a nagy esemény előkészületeinek és következményeinek feltárásához. A történet arra is kíváncsi ugyanis, hogyan lett nemzeti hős a valaha volt mérnökből, későbbi űrhajósból. A forgatókönyvet az eredeti regényből a Spotlight – Egy nyomozás részletei társforgatókönyvírója, Josh Singer írta, de korábban részt vett benne az inkább képregényadaptációkra szakosodott Nicole Perlman is.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com