Hírek

Ryan Gosling és Emma Stone a Kaliforniai álomban varázsol el minket

Kaliforniai álom
Kaliforniai álom

la_la_land

Kaliforniai álom címmel kerül a magyar mozikba a sokak által várt a La La Land. A musicalben Ryan Gosling és Emma Stone habarodik egymásba. 

Most már biztosak lehetünk benne, hogy mi sem maradunk le az év egyik legjobban várt filmjéről. A Whiplash rendezője, Damien Chazelle egy meseszerű musicalt álmodott meg és a legjobb főszereplőket találta meg hozzá. Ryan Gosling egy bárzongoristát, Emma Stone pedig egy feltörekvő színésznőt alakít. Kettejük szerelmét akadályozza, hogy mindketten sikeressé szeretnének válni Hollywoodban. A színészek korábban már két filmben játszottak együtt, az Őrült, dilis, szerelemben és a Gengszterkorzóban. Tehát a szereposztás nem meglepő, viszont nemrég derült ki, hogy az eredeti tervek szerint a Whiplash főszereplője, Miles Teller és Emma Watson kapták volna a szerepeket, de a rendező másképp döntött.

Velencei Filmfesztiválon mutatkozik be először a La La Land, a magyar bemutató pedig december elejére várható. A szöveg nélküli, de nagyon hangulatos előzetest lent tudjátok megnézni.

https://www.youtube.com/watch?v=uCf5_iyJa_w&feature=youtu.be

Avatar

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya